Львівська міська рада не підтримала петицію щодо збереження будинку на Сахарова

5725 3
На користь ухвали проголосувало 22 депутати.

Депутати Львівської міської ради не підтримали петицію щодо збереження будинку Терлецького на вул. Сахарова, 52. На користь ухвали під час пленарного засідання ЛМР проголосувало тільки 22 депутати.

Її авторка Лідія Конюх пояснювала, що перехрестя вулиць Горбачевського і Сахарова закорковане не лише у час пік, тому нове будівництво лише ускладнить пересування цими вулицями. Крім цього, нова будівля буде підключена до старих комунікацій, що, на думку авторки петиції, призведе до ще більшого підтоплення перехрестя, яке й так часто заливає під час дощів.

Читайте також: Відео дня. Як виглядає будинок на Сахарова, який хочуть знести. Аерозйомка

Нагадаємо, що наприкінці липня цього року у Львові зареєстрували дві петиції про збереження та знесення будинку Терлецького на Сахарова, 52. Автор альтернативної Василь Жбадинський вважає, що у районі вулиць Сахарова – Княгині Ольги – Горбачевського немає сучасних споруд, а наявна забудова виглядає закинутою та депресивною.

Думки архітекторів та чиновників щодо цієї будівлі також розділилися. Очільниця охорони історичного середовища ЛМР вважає, що будинок дійсно не має історичної чи архітектурної цінності, але він вписується у загальний вигляді вулиці, тож зносити його не варто. Натомість більшість членів виконавчого комітету переконані, що від будівлі 1907 року, в якій проживав львівський аптекар та меценат Михайло Терлецький, залишилося небагато. оскільки наприкінці минулого століття ї перебудували, додали штучний декор та пластикові вікна.

Водночас, Tvoemisto.tv на своїй сторінці у Фейсбуку провело альтернативне опитування серед львів’ян, запитавши, який із варіантів, наявний будинок чи проект офісу, вони підтримують. За результатами опитування, 70% львів’ян проголосували за збереження будинку, а 30% – за знесення. 



Читайте також:
20 Вересня, 2019 17:40
Мешканець Ось що робить акциз чудодійний
20 Вересня, 2019 15:05
666 ... коли місту і людям потрібно , влада знає що робити ... викупає у власника майно і далі будує що людям треба ( "кільце" Шевченка - Городоцька) ... а наразі --"люди" , та лишіться ви того ровера ! ...
20 Вересня, 2019 13:08
1 Козловський плідно "попрацював". Хоть би совість мали, стільки людей проти, а їм плювати на все. Запитання:ЛЮДИ, МИ ЧОГОСЬ ВАРТІ В РІДНОМУ МІСТІ, ЧИ ВСЕ ВИРІШУЄ БАБЛО? СТІЛЬКИ ЮРИДИЧНО ГРАМОТНИХ ЛЮДЕЙ, ЧОМУ НІХТО НЕ ПРИПИНИТЬ ЦЕ? І даю відповідь собі:ТОМУ ЩО НІХТО НЕ ПРОПЛАЧУЄ" МІТИНГИ", І ГРОШІ НЕ ДАЄ, ЩОБ БІЛЯ МІСЬКРАДИ СТОЯТИ З ПЛАКАТАМИ. Нам скоро на головах будуть будувати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!