Львівська міська рада приєдналася до системи ProZorro.Продажі

1830 0
Міська влада використовуватиме її як майданчик для продажу комунального майна.
Фото: corruptua.org

Фото: corruptua.org

Львівська міська рада та електронна система ProZorro.Продажі підписали сьогодні меморандум, згідно з яким ЛМР приєднається до цього майданчика.

Як пояснила журналістам працівник ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» Олена Гунько, на цій платформі міська рада може бути продавцем, наприклад, здавати в оренду чи продавати комунальне майно.

«Всі ці процедури відбуваються на основі аукціону. Лотом може бути послуга, наприклад, оренда майна тощо, або товар. Мерія може використовувати цю систему для продажу комунального майна. Торги можна проводити на електронному майданчику ProZorro.Продажі. Це аукціон, хто купить дорожче, тому фінансово такий майданчик вигідний для міської ради», - розповіла Олена Гунько.

 «Упродовж 8 місяців система згенерувала довіру. Ринок дійсно вірить, що обійти систему неможливо і якщо ти хочеш придбати активи фонду, не потрібно нікому давати хабарі – просто приходь на аукціон і пропонуй кращу ціну...Є випадки, коли лот виставили за 130 тисяч гривень, а за підсумками торгів ціна зросла у 22 рази», – розповів Олексій Соболев, керівник проекту ProZorro.Продажі.

ProZorro.Продажі - спільний проект Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Transparency International Україна, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, створений для швидкої та ефективної реалізації державного та комунального майна, а також запобіганню корупції завдяки централізації даних, громадському контролю та розширенню кола покупців. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!