Львівська міська рада судитиметься щодо стягнення 71 млн грн через готель на Федорова

2177 0
Львівська міська рада буде оскаржувати постанову Київського апеляційного господарського суду в касаційному порядку щодо стягнення 71 млн грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

«Львівська міська рада буде оскаржувати постанову Київського апеляційного господарського суду в касаційному порядку. Тобто, рішення ще не остаточне», – написала вона.

Гелена Пайонкевич нагадала, що міська рада ще в 2005 році прийняла ухвалу про продаж земельної ділянки за адресою Федорова, 23 з аукціону.

«У 2007 році до цієї ухвали було внесено зміни і в тому ж році проведено аукціон, переможцем якого стало ТзОВ «УІС». До міського бюджету надійшло 19 млн грн.

З 2005 по 2011 роки ці ухвали не оскаржувалися і жоден контролюючий орган до них зауважень не висловлював. На момент проведення аукціону судових справ не було.

За результатами судових справ, які тривали п’ять років, визнано недійсними рішення міської ради про продаж з аукціону права оренди земельних ділянок, що і спричинило позов ТзОВ «УІС» про відшкодування збитків, – пояснила Пайонкевич.

Начальник юридичного управління додала, що, в першу чергу, міська рада оскаржуватиме рішення у Вищому господарському суді. Також, за її словами, ведуться перемовини з ТзОВ «УІС» про можливу заміну земельної ділянки.

 

 

Про рішення суду за позовом ТзОВ "Українські інвестиційні системи". Текст довгий, але по-іншому не вийде. В першу чергу...

Posted by Гелена Пайонкевич on 2 листопада 2015 р.

 

Нагадаємо, що Київський апеляційний господарський суд зобов’язав Львівську міську раду виплатити ТОВ «Українські інвестиційні системи» 71 млн грн збитків, що їх підприємство зазнало через незбудований готель на вул. Федорова у центрі Львова. Про це 2 листопада повідомив Мейлах Шейхет, керівник благодійної організації «Єврейське відродження» на своїй сторінці в Facebook.

Як з’ясувалося, у львівській мерії про рішення київського суду не знали – попередньо юристи подавили клопотання про відтермінування апеляційної скарги через те, що юрист, який веде цю справу, зламав ногу і не міг бути в київському суді.

За даними zik

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!