Львівська міська рада відхрещується від проведення ЛГБТ-квесту у місті

2459 0
Львівська міська рада не отримувала офіційної заявки щодо проведення в місті пішохідного квесту за участю ЛГБТ-спільноти. У зв’язку з великим суспільним збуренням, яке викликала інформація про таку подію, розміщена у соціальних мережах та деяких ЗМІ, мерія вважає недоцільним проведення побідного заходу у Львові, – повідомили у прес-службі міської ради.
Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

«До міської ради не надходило жодної офіційної заявки з зазначенням місця, дати та часу проведення пішохідного ЛГБТ-квесту. Однак, поширена у соціальних мережах та деяких ЗМІ інформація щодо планованого проведення такого заходу, викликала хвилю обурення різних громадських середовищ. Відтак, міська рада вважає недоцільним проведення таких заходів у Львові, з метою гарантування безпеки усім мешканцям та гостям нашого міста», - зазначила в.о. заступника міського голови Львова з гуманітарних питань Марта Литвинюк. 

Нагадаємо, що на вихідних у Львові було заплановано проведення Фестивалю рівності, одним з елементом якого мав стати ЛГБТ-квесту вулицями міста. Однак спочатку депутати від фракції НРУ у Львівській облраді висловили обурення наміром проведення у Львові 19-20 березня Фестивалю рівності, у межах якого заплановано пішохідний ЛГБТ-квест і вимагають від мера Львова та депутатів міської ради не допустити проведення такого заходу. Відповідне звернення озвучила депутат Ольга Грицик на сесії облради 15 березня. Згодом депутати вирішили зібрати підписи і самих львів’ян з вимогою заборонити фестиваль.

Окрім намагання депутатів не дати провести фестиваль у Львові, організатори зіштовхнулися з проблемою локацій. Так, перед тим в програмі було заплановано, що головні події відбуватимуться в Музеї ідей та клубі «Undeground». Однак згодом в закладах вирішили відмовити в оренді приміщень.

Як розповіла арт-директорка клубу «Undeground» Ляна Мицько, їхній заклад відмовив організаторам Фестивалю рівності у оренді приміщення, оскільки дізнались про фізичні погрози і можливі бійки у закладі.

«Наскільки мені стало відомо львівські радикальні організації мали намір просто «накрити» тут учасників фестивалю і побити їх. Ми дуже дружні до представників сексменшин і нікого ніколи не дискримінували. У нашому клубі виступають найрізноманітніші гурти. Однак цього разу ми відмовили тільки з міркувань безпеки», - пояснила вона.

Попри те, організатори переконують, що фестиваль відбудеться в зазначені дні.

«Фестиваль Рівності буде проходити 19-20 березня, ми не відмовляємося від проведення фестивалю у Львові. Так, дійсно локації проведення Фестивалю Рівності змінюються. Організатори буду виходити з цього становища діючи в рамках закону і в першу чергу з розрахунку безпеки для відвідувачів та мешканців міста», – зазначили ініціатори фестивалю в коментарі Tvoemisto.tv.

Опублікував Ігор Саджениця

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!