Львівська міська рада відмовилася платити 20 млн боргу ЛАЗу

1990 0
Депутати відмовилися підписати меморандум, ухвалений на попередній сесії.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

Сьогодні, 26 жовтня, депутати Львівської міської ради відмовилися підписувати меморандум про передачу 20 млн грн. боргу ЛАЗу за автобуси, придбані у 2009-2010 роках, повідомляє прес-служба ЛМР.

Таким чином було скасовано ухвалу, прийняту на минулій сесії, про меморандум між ТзОВ «Оптиму Фактор», яке отримало право вимоги боргу від ЛАЗу, АТП-1, ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛМКП «Львівводоканал». Попередньо це питання розглянула комісія, створена за розпорядженням міського голови Андрія Садового.

«Упродовж останнього часу ми отримали інформацію про наявність заборгованості перед працівниками ЛАЗу, яка, на жаль, не є задокументована. Також дуже цікаво простежити, хто є власниками всіх тих компаній, які виступають учасниками меморандуму. Коли юридичний департамент почав це досліджувати, ми зрозуміли, що питання дуже складне. І цей меморандум не був реалізований – була чітка команда його не підписувати», – говорить Андрій Садовий.

Читайте також: Транспортні абсурди: 20 мільйонів за аферу та непотрібні «гармошки»

Нагадаємо, що згідно з меморандумом, АТП-1 визнавала борги перед факторинговою фірмою у розмірі 19,58 млн, які за допомогою міської ради мали бути виплачені в кілька етапів. Натомість «Оптимум фактор» з отриманої суми мав виплатити борги компанії «Львівавтокомплектація», яка заборгувала понад 2,7 млн за водо- і теплопостачання.

Як пише Zaxid.net, незважаючи на скасування дії меморандуму, борг АТП-1 перед ЛАЗом залишиться, через що виконавча служба, ймовірно, продовжуватиме блокувати рахунки підприємства та арештовуватиме автобуси.

«Скасування меморандуму ситуацію на АТП-1 не рятує. Доведеться вживати велику кількість заходів, щоб підприємство діяло», – говорить директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Щоб знайти вихід з ситуації, Андрій Садовий створив спеціальну комісію під головуванням заступника мера Сергія Бабака.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!