Львівська міськрада хоче викупити ділянку на Сянській, проти забудови якої протестують мешканці

1706 0
Натомість забудовнику мають запропонувати іншу ділянку, на якій він зможе побудувати офісний центр.

Міська рада Львова пропонує викупити об’єкти нерухомого майна на Сянській, 4, проти забудови яких виступають місцеві мешканці. Тож виконком ЛМР сьогодні, 8 листопада, надав ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради» функції замовника на оцінку цих об’єктів.

Читайте також: Будівлю Промінвестбанку в центрі Львова продали за 5 млн доларів

Після оцінки майна, на розгляд депутатів ЛМР подадуть проєкт ухвали про викуп майна для суспільних потреб. Додамо, що за даними мешканців, на цьому місці колись була синагога. Довгий час ця ділянка пустувала і у 2017 році місто видало містобудівні умови та обмеження на будівництво офісного центру з кафе-баром на Сянській, 4. Цього року будівництво стартувало, що збурило сусідів і вони почали влаштовувати акції протесту.

«Цього тижня ми мали декілька зустрічей із мешканцями й забудовником. Цим рішенням питання ми повністю не вичерпаємо, але воно дасть можливість перевести усі розмови в юридичну площину. Позавчора ввечері відбулася зустріч, на якій цей проект рішення зачитали для усіх сторін. Усі з ним погодилися, однак домовленості виконують не повністю, зокрема забудовник», – сказав під час засідання виконкому заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Додатково до рішення виконкому додали протокольне доручення, за яким ДАБІ має щодня стежити за ділянкою, аби забудовник не відновив будівництво. Власником господарських приміщень, на місці яких збираються будувати офіси, є підприємець Роман Труш.

Читайте також: «Ріелу» дозволили забудувати територію колишнього «Алмазінструменту»

Додамо, що місто уже вирішувало таким чином проблемні забудови у Львові. Аби зберегти сквер на розі Варшавської і Соснової, місто надало забудовнику «Львівоблагропромбуд», який вже почав зводити будинок на Варшавській – Сосновій, іншу земельну ділянку – на вулиці Під Голоском. У березні депутати ЛМР передали ділянку площею 0,2948 га Шевченківській районній адміністрації під сквер. 

Інший забудовник ТзОВ «Розвиток нерухомості» планувало забудувати на місці лічниці Андрея Шептицького на Озаркевича, 4 житло, натомість після скандалів із УГКЦ та мешканцями, міськрада Львова виділила взамін під будівництво іншу ділянку на Струмок – Масарика, 7 та на Чорновола, 67г. 

Вікторія Ейсмунт

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!