Львівська міськрада придбає земельну ділянку під сміття

2795 0
Грибовицький полігон рекультивують за кошти ЄБРР.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

Львівська міська рада придбає земельну ділянку площею 25−30 га для полігону під тверді побутові відходи. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Як виглядає Грибовицьке сміттєзвалище. Актуальні фото

За словами заступника міського голови з питань ЖКГ Сергія Бабака, місто неодноразово зверталося до держструктур та області з проханням виділити землю для регіонального полігону. На цьому полігоні планують захоронювати залишки відходів, які пройшли механіко-біологічну переробку. 

«Із огляду на те, що немає реакції на наші звернення, ми звертаємося до всіх, хто має в розпорядженні відповідну земельну ділянку і готовий її надати нам для облаштування полігону. Гарантуємо найвищу якість виконання робіт під наглядом європейських фахівців та громади», — сказав Сергій Бабак.

За умовами, ділянка має перебувати у межах Львівської області але за межами міст, зокрема за 15 км від аеропортів та аеродромів, 3 км від курортів та водойм, 1 км від межі міста тощо. Ділянка має належати до земель несільськогосподарського призначення або земель погіршеної якості та мати ринкову ціну. 

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Нагадаємо, 30 травня 2016 року після ліквідації пожежі на Грибовицькому звалищі трапився обвал сміття, під яким опинилися троє пожежників та еколог ЛКП «Збиранка». Тіла пожежників знайшли, а пошуки тіла еколога результату не дали. У листопаді 2016 року суд зобов’язав Львівську міську раду закрити полігон. Пізніше у Львові розпочалася сміттєва криза.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!