У Львові готуються шукати інвестора для будівництва паркінгу на площі Петрушевича

2527 0
Багаторівневий паркінг на площі Петрушевича планують збудувати ще з 2012 року.
Фото: prolviv.com

Фото: prolviv.com

Львівська міська рада уклала угоду з компанією, яка стане юридичним радником у проєкті з будівництва багаторівневого підземного паркінгу на площі Петрушевича. Йдеться про адвокатську фірму «Бачинський та партнери». За послуги місто заплатить 333,33 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Рrozorro.

Багаторівневий паркінг на площі Петрушевича планують збудувати ще з 2012 року. У червні цього року департамент економічного розвитку Львівської міської ради уклав договір із ТОВ «Інститут проектування Комфортбуд», ця компанія є технічним радником у проєкті. Її послуги вартуватимуть понад 370 тисяч гривень.

Втілити проект планують на умовах концесії, державно-приватномого партнерства. Тож згідно з угодою, юридичний радник буде задіяний на всіх етапах впровадження проєкту. Компанія готуватиме конкурсну документацію, консультуватиме під час проведення конкурсу та переговорів з визначення приватного партнера.

Нагадаємо, у 2019 році виконавчий комітет Львівської міської ради погодив проектування реконструкції площі Петрушевича у Львові з підземним паркінгом. Підземний паркінг на площі Петрушевича планували збудувати до Євро-2012. У 2018 році міська рада погодила ЛКП «Львівавтодор» розробити проект земельної ділянки, а пізніше затвердила його та розширила площу майбутнього паркінгу. Його будуватимуть за кошти інвестора після проведення інвестиційного конкурсу. Попередньо його вартість може становити 5 млн євро, а реалізація – до 10 років. Паркінг має бути дворівневим і вміщуватиме приблизно 300 машин. Додамо, що Мінрегіонбуд дозволив будувати в історичному ареалі міста, до якого входить площа Петрушевича, лише підземні автостоянки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!