Львівська міськрада відбере у компанії «Ірокс» садочок у Рясному як компенсацію за мільйони боргів

2186 0
Орієнтовна вартість садочка — 27 млн грн.
Photo by BBC Creative on Unsplash

Photo by BBC Creative on Unsplash

Депутати ЛМР сьогодні, 4 вересня, ухвалили рішення про стягнення заборгованості із ПрАТ «Ірокс». Місто планує відібрати у компанії дитячий садок на вул. Шевченка, 370-А як компенсацію за борги перед громадою.

Як наголосила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, компанія заборгувала місту орієнтовно 60 млн грн.

Читайте також: Львівському забудовнику загрожує ув'язнення за самобуд

«Є пропозиція безоплатно отримати садочок як компенсацію за збитки, які компанія завдала громаді. Економічний департамент стверджує, що у бюджет не надійшло 17 млн грн, а вартість земельних ділянок, на яких компанія збудувала багатоквартирні будинки, за приблизними підрахунками, близько 40 млн грн. У судах першої інстанції слухають справу обвинувачення керівника цієї компанії (Ігор Микичак - ред), ЛМР виступає цивільним позивачем», – повідомила Гелена Пайонкевич.

Вона зазначила, що у випадку неможливості стягнення коштів із компанії місто розглядає можливість викупу цього майна, яке перебуває в іпотеці в банку.  

Приміщення цього дитячого садка перейшли у власність компанії «Ірокс» від ВАТ «Конвеєр» ще 1997 року через недосконалість законодавства. За даними ЛМР, орієнтовна вартість садочка — 27 млн грн.

Читайте також: 5 скандальних забудов у Львові, які погоджував Мінкульт

Нагадаємо, компанія «Ірокс» неодноразово фігурувала в будівельних скандалах. Станом на зараз є 7 судових справ щодо ПрАТ «Ірокс». Зокрема, у серпні 2016 року між мешканцями будинку на вулиці Антонича, 3 і будівельною компанією виник конфлікт — місцеві жителі самі найняли працівників ПАТ «Львівообленерго» для вирішення проблем із постачанням електроенергії, однак забудовник, який є користувачем відповідної земельної ділянки, виступив проти, оскільки мешканці не узгодили рішення з компанією. 

Пізніше міська рада після низки перевірок анулювала дозволи для ПрАТ «Ірокс» на будівництво на вул. Тернопільській, 42, вул. Шевченка, 418 та вул. Величковського, 61, 62. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!