Львівська міськрада виділила 2 млн грн на реагенти для тестів на коронавірус

1500 0
У Львові почали робити ПЛР-тести на коронавірус, що дають результати за кілька годин.
Фото: УП. Життя

Фото: УП. Життя

ЛМР погодила виділити додаткові 2 млн грн із міського бюджету на закупівлю ПЛР-тестів та реагентів та Львівського обласного лабораторного центру МОЗ, що дозволяють на ранній стадії виявити інфікування коронавірусом. Відповідне рішення прийняв міський штаб ТЕБ і НС.

Читайте також: Експрес-тести не помічні. Що треба знати про швидкі тести на виявлення коронавірусу

Як додав міський голова Андрій Садовий, раніше на закупівлю реагентів завдяки благодійникам вдалось залучити 900 тис. грн. ПЛР-тести на двох тест-системах у Львові почали робити сьогодні. Раніше аналізи пацієнтів із підозрою на коронавірус спершу надходили у обласну лабораторію, після чого їх відправляли в Київ. Чекати результатів доводилось кілька днів.

За словами директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Романа Павліва, на Львівщині є реагенти, яких вистачить на 1800 аналізів. Протягом 10 днів в області очікують на поставку розхідних матеріалів на ще 1200 аналізів, а також двічі на тиждень мають відбуватись централізовані поставки від МОЗ, каже голова ЛОДА Максим Козицький.

Читайте також: У Львові для пацієнтів з підозрою на коронавірус підготували 1500 ліжок. Перелік лікарень

Нагадаємо, в Україні підтвердили 156 випадків захворювання на коронавірус, два з них – у Львові.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!