Львівська міськрада викупила квартиру на території Собору святого Юра для УГКЦ

2459 0
Вартість нерухомості площею 82,8 кв. м становила 3 млн 394 тис. грн.
Фото: Ugcc.lviv.ua

Фото: Ugcc.lviv.ua

Львівська міська рада передала ключі Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ від квартири на площі Святого Юра, 5, яку минулого року викупили, аби розширити Святоюрський комплекс. Про це повідомив в.о. керівника департаменту гуманітарної політики Євген Бойко.

«Передали ключі від квартири, яку минулого року вдалося викупити коштом громади міста. Радянська влада свого частину приміщень Святоюрського комплексу передали у приватну власність», – йдеться в його повідомленні.

Читайте також: У Львові відновлять Митрополичі сади біля собору святого Юра

Попередньо вартість нерухомості площею 82,8 кв. м становила 3 млн 394 тис. грн. Загалом тут хочуть розширити та відновити Святоюрський комплекс. Планували також, що у квартирі, яку викупила Львівська міськрада, облаштують бібліотеку або приміщення для занять молоді та дітей з інвалідністю. Загалом у будівлі є 34 квартири, і міська рада веде перемовини з мешканцями, чи погоджуються вони на обмін або ж чи підходить їм помешкання в іншому районі.

Нагадаємо, що у 2020 році міськрада передала Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ ділянку Митрополичих садів, яка перебувала в постійному землекористуванні Львівської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. У такий спосіб Церква планує дати Митрополичим садам нове життя, облаштувати тут парк відпочинку. 

Як повідомляв раніше у коментарі Тvoemisto.tv синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ, отець Юстин Бойко, від 1991 року і до сих пір Святоюрський комплекс неналежно функціонує не те, що як сакральна споруда, а й як комплекс ЮНЕСКО. Більшість його заселена мешканцями, яким українська влада в 90-х роках дала дозвіл на приватизацію тих квартир.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!