Львівська монахиня перемогла на міжнародному конкурсі композиторів у Відні

2493 0
Призове друге місце зайняв твір для симфонічного оркестру.
Фото: Духовна велич Львова

Фото: Духовна велич Львова

Контемплятивна сестра-редемптористка Марія (Слєпченко) посіла друге місце на міжнародному конкурсі композиторів у Відні. Призове місце зайняв твір для симфонічного оркестру, повідомляє Духовна велич Львова.

Читайте також: Духівники Твого міста. Владика Венедикт про свій вихід із зони комфорту

Сестра-редемптористка на музичне змагання подала два твори: для фортепіано і симфонічного оркестру, який і переміг.

Конкурс композиторів відбувся під егідою Віденської консерваторії імені Шуберта. Для сестри Марії музикування пов’язане насамперед з молитвою. Для неї – це одне ціле.

«Не уявляю собі творчості без зв’язку з Богом. Якби у моєму випадку зв’язок з Богом похитнувся чи перервався, то автоматично я б не могла творити. Бо для мене це одне ціле. Тобто творчий процес для мене є молитовним процесом», – каже сестра-редемптористка.

Читайте також: У Львові можна побачити унікальний розпис Святого Письма у вигляді 73 птахів

Сестра Марія давно створює хорову музику для Богослужінь, а також церковні пісні. У 90-х роках за творами сестри хор «Небесне воїнство», де співали студенти Консерваторії та учні середньої спеціалізованої музичної школи імені Соломії Крушельницької, випустили декілька дисків.

Зараз музику сестри Марії можна почути у виконанні хору «Аксіос» при храмі Архистратига Михаїла. Також твори сестри Марії виконують хорові капели «Дударик» і «Трембіта». Нещодавно світ побачив диск із Акафістом блаженному Омелянові Ковчу на музику сестри Марії (текст. о. Назарія Заторського) у виконанні капели «Трембіта».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!