Львівська обласна лікарня наступного тижня почне приймати хворих на коронавірус

13162 0
Перепрофільоване терапевтичне відділення зможе приймати 30 хворих.
Фото: ЛОКЛ/Фейсбук

Фото: ЛОКЛ/Фейсбук

Хворих із симптоматикою коронавірусної інфекції з 26-го серпня почне приймати терапевтичне відділення обласної клінічної лікарні. Про це Тvoemisto.tv повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Читайте також: Кисню вистачає на три доби. Дві лікарні Львова потребують дофінансування для порятунку хворих із Covid-19

За його словами, у відділення вже проведений кисень. «Лікарня внесена у перелік «ковідних». У терапевтичне відділення вже провели кисень, завершується поточний ремонт палат і з 26-го серпня туди почнуть госпіталізовувати перших хворих. Зараз головний лікар закінчує контрактування з НСЗУ», – розповів Іван Собко.

Як уточнив головний лікар лікарні Михайло Гичка, вони зможуть прийняти тут 30 пацієнтів.

За словами Івана Собка, також із 26-го серпня хворих із коронавірусною інфекцією госпіталізовуватимуть також у Самбірську центральну районну лікарню.

Нещодавно пацієнтів із Covid-19 почали приймати Жидачівська та Буська районні лікарні. До них уже госпіталізували 50 і 32 пацієнтів.

Читайте також: Вони теж хворіють. Яким є портрет дитини з Covid-19 на Львівщині

За словами Івана Собка, у Стрийській міській лікарні бракувало анестезіологів і це єдина медустанова, де є проблема із медперсоналом. 

«Ситуація складна, але контрольована. У нас стабільно щодня у лікарнях приблизно 1 300 пацієнтів. Ми кладемо фактично стільки, скільки і виписуємо. Щодня маємо 140-180 госпіталізацій», – розповів Іван Собко.

У стаціонарах області сьогодні лікуються 1 335 хворих. Зокрема, 184 – у Львівській обласній інфекційній лікарні, 174 – в Центрі легеневого здоров'я, 80 – у 8-мій міській лікарні, 59 – у 1 МКЛ, 154 – у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих, 128 – у Стрийській міській лікарні, 73 – у Кам'янка-Бузькій лікарні, 100 – в Стебницькій міській лікарні, 32 –  у Сокальській ЦРЛ, 56 – у Рудківській лікарні, 34 – у Новояворівській міській лікарні імені Юрія Липи, 136 – у Львівській лікарні швидкої допомоги, 7 – у Львівській дитячій лікарні ОХМАТДИТ, 36 – у Жовківській ЦРЛ, 50 – Жидачівській ЦРЛ і 32 – Буській ЦРЛ.

Читайте також: Портрет хворого на Covid-19. Що змінилося на Львівщині

Зазначимо, що після запуску лікарень «другої хвилі» медзаклади області зможуть прийняти до 3,5 тисяч пацієнтів. 

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!