Львівська обласна рада затвердила програму вивезення сміття зі Львова

1626 0
Головні завдання програми -- роздільний збір сміття, системне його вивезення і впорядкування полігонів області, які прийматимуть відходи зі Львова. Ціна питання: 600 мільйонів гривень за два роки.
фото: abc.net.au

фото: abc.net.au

За проект «Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові на 2017-2019 роки»,проголосували 69 депутатів.

Фінансовою базою програми стануть кошти, які пообіцяла виділити упродовж двох років 600 млн грн львівська міська рада.

Читайте також: Міська рада передала ЛОДА вивіз сміття

Виступаючи перед депутатами обласної ради, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що проект програми обговорили під час зустрічі керівників фракцій міської та обласної рад.

За його словами, йдеться про дуже значні кошти, однак «за безпеку львів’ян треба платити”. При цьому мер наголосив, міська влада контролюватиме виконання програми, бо це гроші громади міста.

Садовий також нагадав, що місто передає «Львівспецкомунтранс» в частині вивезення відходів та залишає за собою комплекс робіт, пов’язаний з будівництвом заводу з глибинної переробки відходів, рекультивацію полігону в Грибовичах, і поводження з ТПВ.

Читайте також: Як Синютка очищатиме Львів від сміття. Перелік заходів

Крім того, з коштів міської субвенції впорядковуватимуть полігони та звалища, на яких здійснюватиметься захоронення львівського сміття. Також частина коштів піде на певні соціальні проекти, передбачені Меморандумом про співпрацю між Львівською ОДА, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!