Львівська облрада дозволила викупити без аукціону вілли-пам'ятки «Замок Лева»

4185 0
Йдеться про два будинки площею 477,6 кв. м та 396,6 кв. м.
фото: вікіпедія

фото: вікіпедія

Львівська обласна рада погодила викупити без аукціону дві вілли на вул. Глінки, 7 та 9 за 29 млн грн. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління майна спільної власності ЛОР Віктор Кусий.

Йдеться про два будинки площею 477,6 кв. м та 396,6 кв. м. Їх викупили орендарі цих приміщень ТОВ «Замок Лева», які, за оцінками незалежних рецензентів – Всеукраїнської спілки оцінювачів, провели «невід’ємні поліпшення майна, що становлять понад 25% вартості», і це підтверджено судовою експертизою, каже Віктор Кусий.

«Питання про викуп винесли на сесію Львівської обласної ради і вона вирішила задовільнити клопотання та дозволити продаж. Сума поліпшень становить понад 7 млн гривень», – каже він.

Тепер орендар буде звертатися із клопотанням на підписання договору купівлі-продажу. Із дня підписання такого договору виникає обов’язок протягом 30 календарних днів сплатити повну суму.   

Додамо, що 29 вересня Львівська облрада внесла зміни до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад області, що підлягають приватизації способом викупу. Зокрема, таким рішенням вона дозволила ТзОВ  «Замок Лева» без аукціону викупити дві будівлі на вул. Глінки, 7 і 9 загальної площею 874,2 кв. м.

Для довідки

Готель «Замок Лева» відкрили у 1991 році у межах ТзОВ «У-кан міжнародний сервіс» (українсько-канадське підприємство), пізніше перейменованого на ТзОВ «Замок лева». Складається він із двох невеликих історичних будівель, 1903 року і 1920-х років. Старішу будівлю спроєктував у 1898 році архітектор Артур Шлейн, а будівництво завершили у 1903 році. Обидва будинки належать до місцевих пам'яток архітектури.

За даними Youcontrol, кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Замок лева» є Керницький Назар Любомирович. Його брат відомий у Львові бізнесмен (видобуток газу, «Укренерго») та ексдепутат Львівської обласної ради Тарас Керницький.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!