Львівська облрада передасть приміщення на Короленка, 7 містові за 40 млн грн

2265 0
Гроші Львівська міська рада має передати у вигляді субвенції в обласний бюджет не пізніше 1 вересня.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Львівська облрада передасть у комунальну власність територіальної громади Львова приміщення школи-інтернату на вул. Короленка, 7 у Львові в обмін на 40 млн грн. Таке рішення ухвалене сьогодні, 28 травня, під час засідання сесії ЛОР.

Рішення підтримали 60 депутатів Львівської облради.

Площа будівлі на вул. Короленка, 7 становить 2410 кв м, окрім того, є склад площею 79,2 кв м та майстерня площею 440,2 кв м. Приміщення, зазначено в ухвалі, передаються для потреб Центру опіки сиріт Львівської архієпархії Української греко-католицької церкви.

Керівник управління комунальним майном ЛОР Віктор Кусий розповів, що до ЛОР звернулась міська рада Львова, що запропонувала компенсувати вартість приміщення.

Читайте також: Львівська облрада вимагає гроші за приміщення на Короленка, 7 у міста

Відтак, до 1 серпня 2019 року Львівська міська рада має ухвалити рішення про виділення з міського бюджету Львова обласному бюджету Львівщини субвенції у розмірі не менше як 40 млн грн. Перерахувати кошти місто має до 1 вересня 2019 року.

Раніше Центр опіки сиріт УГКЦ просив ЛОР передати йому це приміщення і його територію, аби облаштувати там Дім милосердя. Цю ініціативу підтримала ЛМР. Проте облрада відмовила. Пізніше ЛОР виставила приміщення на аукціон і продала його київській фірмі. Проте ЛМР звернулась до суду і той зупинив аукціон, апеляцію області на це рішення суд відхилив. Тепер сторони дійшли згоди, але ЛМР отримає приміщення лише у випадку своєчасного передання субвенції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!