Львівська облрада погодила спорудження меморіалу Небесній Сотні на Сихові

3400 0
За словами головного архітектора міста Юліана Чаплінського, облрада не має на це жодних повноважень.
фото: Пам

фото: Пам'ятник Героям Небесної Сотні у Львові/Facebook

Сьогодні, 15 травня, Львівська обласна рада підтримала клопотання про спорудження меморіалу Героїв Небесної Сотні на Сихові у Львові. За відповідне рішення проголосували 61 обласних обранців, повідомляє прес-служба ЛОР.

«Відповідно до рішення, слід передбачити в бюджеті розвитку обласного бюджету на 2018 рік кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації для спорудження меморіалу Героям Небесної Сотні у Львові», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, ЛОР планує звернутися до Львівської міської ради щодо погодження місця спорудження меморіалу на проспекті Червоної Калини у сквері біля кінотеатру ім. О. Довженка та відведення земельної ділянки під будівництво. Львівській міськраді необхідно розглянути питання щодо співфінансування цього об’єкта.

Читайте також: Львівські архітекторки створять Меморіал Героїв Небесної Сотні у Києві

Водночас головний архітектор Львова Юліан Чаплінський у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що відповідна ділянка розглядається міськрадою як майбутній громадський простір. Проте Меморіал Небесній сотні у Львові з’явиться на вул. Кривоноса, як і планувалося раніше.

«Хтось може ініціювати створення вертолітного майданчика на вежі ратуші та винести це на голосування. Жодного стосунку облрада до компетенції місцевого самоврядування Львова не має. Ми не заперечуємо бажання сихівчан вшанувати пам’ять Небесної Сотні, проте для цього є протилежний бік проспекту Червоної Калини, є парк Івана Павла ІІ. Ця ухвала має політично-маніфестальне призначення, жодної юридичної сили вона не має. Можливо, це робиться для того, щоб показати політичну силу, вплив та заробляти політичні дивіденти у певних колах», – говорить він.

Читайте також: У Львові заклали пам'ятну капсулу Меморіалу Небесної Сотні. Фото

Нагадаємо, 9 травня комісія з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації ЛОР запропонувала збудувати Меморіал Небесній сотні на Сихові.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!