Львівська облрада поскаржиться на суддів, які скасували мораторій на «російську попсу»

1928 1
Ідеться про скаргу на некомпетентність суддів, що подадуть у Вищу раду юстиції.
Ілюстрація: lviv1256.com

Ілюстрація: lviv1256.com

Львівська облрада звернеться до Вищої ради правосуддя щодо некомпетентності суддів першої та другої інстанції, які скасували рішення ЛОР про запровадження мораторію на російськомовний культурний продукт на Львівщині. Таке питання сьогодні, 21 травня, депутати 57-ма голосами внесли до порядку денного сесії ЛОР.

Нагадаємо, за рішенням першої інстанції суду у січні цього року за позовом Громадської організації «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір – Право народу», а також журналіста Сергія Іванова-Малявіна та юриста Романа Лихачова Львівський адміністративний суд вирішив скасувати рішення Львівської обласної ради про мораторій на російськомовний культурний продукт. Тоді ЛОР подала апеляцію, але програла.

Читайте також: Адмінка за шансон. Чи може Львів ефективно протистояти російськомовній попсі

Як розповів керівник юридичного відділу Львівської облради Андрій Мельник, ЛОР подаватиме касаційну скаргу.

Львівська обласна рада вирішила впровадити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області 18 вересня 2018 року. Ініціатором цього рішення став «свободівець» Руслан Кошулинський. У тексті рішення зазначено, що мораторій діятиме до повного припинення окупації території України.

Зазначимо до законів України, будь-хто може поскаржитись на суддів до Вищої Ради юстиції. Скарга подається у письмовій формі і повинна містити усі реквізити скаржника, а також детальне обґрунтування причин скарги із наведенням доказів. Після розгляду скарги судді можуть винести догану, попередження, сувору догану, подання про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя. Найбільшими покараннями можуть бути переведення до суду нижчого рівня або подання про звільнення судді. Зразки скарг є на сайті Вищої Ради правосуддя.

 


Читайте також:
21 Травня, 2019 14:11
666 ... " .. я буду жаловаться королю ! .. я буду жаловаться на короля ! .." ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!