Львівська облрада пропонує побудувати монумент Небесній Сотні на Сихові

3778 0
Таке рішення було прийняте на комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації ЛОР.
фото: Пам

фото: Пам'ятник Героям Небесної Сотні у Львові/Facebook

Учора, 8 травня, комісія з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації ЛОР прийняла рішення про встановлення монументу героям Небесної Сотні навпроти кінотеатру Довженка на Сихові. Про це інформує «Гал-інфо».

Читайте також: Не тут і не так. Чому меморіал Небесній Сотні не варто встановлювати на площі Довженка

Також рішення передбачає виділення коштів на момумент з обласного бюджету розвитку та погодження земельної ділянки під пам'ятник на Сихові з Львівською міською радою.

Два роки тому площа перед культурно-освітнім центром Довженка вже фігурувала як місце встановлення пам’ятника героям Небесної Сотні. Тоді ініціатори організували конкурс, не погодивши його із міською владою, результати якого не були визнані. Ще раніше, у листопаді 2014, на площі був встановлений, а потім демонтований, макет пам’ятника.

Читайте також: Ковзанка та амфітеатр. Як виглядатиме громадський простір на Сихові. Візуалізація

Нагадаємо, нещодавно у Львові обрали проект реконструкції площі Довженка. Він, зокрема, не передбачає встановлення монументу героям Небесної Сотні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!