На завершення робіт у Львівському перинатальному центрі виділили 17 млн грн

1294 0
Також гроші додадуть на ремонт пологового відділення Львівської обласної лікарні.
Фото ілюстративне: Freepik

Фото ілюстративне: Freepik

Для завершення реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру з обласного бюджету скерують майже 17 млн грн. Ще 10 млн грн виділять для закінчення робіт у пологовому корпусі Львівської обласної клінічної лікарні. Такі зміни до обласного бюджету підтримали депутати під час сьогоднішньої позачергової сесії Львівської обласної ради.

Також депутати виділили 6,3 млн грн на ремонт необхідного обладнання у Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі.

Читайте також: «Медична допомога при пологах». У яких лікарнях народжують безкоштовно

Нагадаємо, Львівський державний обласний клінічний перинатальний центр закрили на реконструкцію 2013 року. Нових пацієнтів він мав приймати 2014, однак ремонт затягнувся на п’ять років. За проєктом вартість реконструкції становила сто мільйонів гривень. Із них 56 – на капітальне будівництво, 16 – на нове обладнання.  У 2014 році Львівська обласна рада не використала 20 мільйонів гривень, виділених Кабміном на реконструкцію. Після ще однієї, 45-мільйонної субвенції, фінансування припинили. У лютому 2017-го виділили ще 45 мільйонів. 

Після тривалої реконструкції центр відкрили 20 квітня 2018 року. Проте після цього виявилося, що будівля не відповідає проєктній документації. Приймати породіль центр почав лише за два місяці

У лютому цього року Центр очолила Марія Малачинська. Раніше Тvoemisto.tv писало, що аби відкрити другу чергу перинатального центру ще цього року, бракує 18 млн грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!