Російський культурний центр має вивільнити приміщення в центрі міста

3209 0
Російський культурний центр, який розміщувався в будівлі на Короленка 1а, має звільнити приміщення від орендарів.
фото: lviv.depo.ua

фото: lviv.depo.ua

Відповідне рішення ухвалив Львівський апеляційний господарський суд 9-го березня, йдеться на сайті облради. 

«Перемога – за нами. Апеляційним господарським судом прийнято рішення про виселення Російського культурного центру із приміщення на вулиці Короленка, 1а. Наступний крок – до роботи приступить виконавча служба», - зазначив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

Читайте також: Після безвізу: вільно подорожувати в ЄС зможуть лише власники біометричних паспортів 

Зазначимо, ЛМГО «Російське товариство імені Пушкіна» подало апеляційну скаргу на рішення Господарського суду.

Нагадаємо, обласна рада планує провести конкурс на нового орендаря на Короленка, 1а. Це приміщення буде передано одній із громадських організацій, пов’язаних із АТО. Громадські активісти пропонують створити там культурний центр для ветеранів АТО, центр реабілітаційної та юридичної допомоги, або ж музей. 

До слова, Російський культурний центр у Львові — організація російської діаспори у Львові та на Західній Україні. Будівля організації виділена Львівською владою у 1990 році, але центр розпочав свою діяльність через шість років, у 1996 році. 

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!