Львівська ОДА передала Міністерству оборони вертоліт. Фото, відео

2451 0
Вертоліт Ка-226 може евакуйовувати поранених із зони проведення операції Об'єднаних сил та оснащений всім необхідним медобладнанням для надання першої медичної допомоги.
фото: Ганна Аргірова

фото: Ганна Аргірова

Сьогодні, 8 червня, у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Львівська облдержадміністрація передала Міністерству оборони України вертоліт Ка-226 зі спеціальним медичним обладнанням, яке перебувало на балансі Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Його передали для потреб військової частини А1688 ВМС ЗСУ у Миколаєві.

Вертоліт є палубним літальним апаратом для виконання пошуково-рятувальних операцій з палуби корабля. Він може евакуйовувати поранених із зони проведення операції Об'єднаних сил та оснащений всім необхідним медобладнанням для надання першої медичної допомоги.

Зазначимо, що цей вертоліт передали Львівській ОДА у 2013 році для потреб екстреної медичної допомоги, проте у зв'язку з його специфікою (палубний вертоліт) він не використовувався. Крім того, як розповіла в коментарі Tvoemisto.tv волонтерка Софія Федина, вертоліт не використовували, оскільки були проблеми з його розмитненням – це коштувало занадто дорого. Якщо ж вертоліт передають для потреб армії, то є можливість його розмитнити за нульовим тарифом.

Ганна Аргірова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!