Політична реклама

Львівська ОДА повідомила кого ховатимуть безкоштовно

1593 0
Безоплатне поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, інвалідів війни проводиться відповідно до Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

Як затверджено у розпорядженні голови Львівської ОДА від 26.05.2005 №373,  це теж стосується учасників бойових дій і інвалідів війни, затвердженого постановою КМУ від 28.10.2004 №1445 та порядку фінансування видатків на поховання учасників бойових дій за рахунок коштів обласного бюджету. Про це пише "Гал Інфо".

 

Отож, безоплатно надаються такі послуги:

·оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання;

·доставка предметів похоронної належності (завантаження на складі, перевезення, вивантаження на місці призначення та перенесення до місця знаходження тіла померлого);

·надання транспортних послуг (один автокатафалк та один автобус супроводження);

·перенесення труни з тілом померлого до будинку (квартири), до моргу, з будинку (квартири), моргу, до місця поховання;

·організація поховання і проведення ритуалу;

·надання труни;

·надання вінка похоронного з траурною стрічкою (з написом чи без нього);

·копання могили (викопування ручним чи механізованим способом, опускання труни у могилу, закопування, формуваннянамогильного насипу);

·надання урни;

·кремація;

·поховання урни з прахом (закопування в могилі чи розміщення в колумбарній ніші та одноразове прибирання прилеглої території після поховання).

Додаткові ритуальні послуги оплачуються виконавцем волевиявлення або особою, яка зобов'язалась поховати померлого без відповідного відшкодування.

Для оформлення безоплатного поховання виконавець волевиявлення померлого або особа, яка зобов’язалася поховати померлого, подає виконавцеві ритуальних послуг такі документи:

заяву для оформлення безоплатного поховання пільговика,

копію документу (паспорт), що посвідчує особу,

копію свідоцтва про смерть особи, виданого органами реєстрації громадянського стану,

копію посвідчення, що підтверджує статус особи померлого (учасника бойових дій).

Виконавці ритуальних послуг подають відділам соціального захисту розрахунки витрат щодо надання ритуальних послуг, копію договору-замовлення на проведення безоплатного поховання та копії документів, які подано виконавцем волевиявлення померлого або особою, яка зобов’язалась поховати померлого, подані виконавцеві ритуальних послуг.

Сума відшкодування на здійснення поховання однієї особи з числа учасників бойових дій, інвалідів війни та учасників національно-визвольних змагань у 2012 році становив 1214,2грн. Загалом же у 2012 році 302 отримувачам нараховано відшкодування надання послуг на суму майже 270 тис. грн. Відшкодування коштів здійснюється з обласного бюджету Львівщини.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!