Львівська ОДА просить уряд не закривати кордони для іноземців

2039 0
Пропонують запозичити світову практику – робити туристам ПЛР-тести на коронавірус.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Львівська ОДА звернеться до уряду з проханням переглянути рішення про заборону вїзду на територію України іноземців, що почне діяти на вихідні. Про це на своїй фейсбук-сторінці написав заступник голови ЛОДА Юрій Холод.

«Можливо, краще запозичити світову практику і поділити країни на ті, звідки до нас можна їхати і зробити тест по приїзді, і ті, звідки, коли приїжджають, обов’язковий є карантин», – пише посадовець.

У ЛОДА вважають, що заборона боляче вдарить по туристичній галузі, адже на одному внутрішньому туризмі їй буде важко протриматись.

Читайте також: Чи безпечно туристам їхати до Львова і на Львівщину

Нагадаємо, учора, 26 серпня, уряд ухвалив рішення закрити на 30 днів кордони для іноземців, окрім певних категорій. Рішення набере чинності у ці вихідні.

Додамо, що у вересні в Україну відбувається масове паломництво хасидів, які їдуть до Умані. Раніше ізраїльська сторона звернулась до президента Володимира Зеленського з проханням не дозволяти цього року паломництво через епідситуацію. Та в уряді не пояснили, чи саме це спонукало їх до рішення про заборону, ініційовану міністерством внутрішніх справ на чолі з Арсеном Аваковим.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!