Львівська ОДА виділила майже 9 гектарів землі під нові сонячні електростанції

3211 0
Будуватимуть їх знову фірми, пов’язані з народними депутатами Дубневичами.
Фото: прес-служба ЛОДА

Фото: прес-служба ЛОДА

У понеділок, 8 квітня, голова ЛОДА Олег Синютка підписав чотири розпорядження про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для обслуговування сонячних електростанцій. Про це ідеться на сайті ЛОДА.

Загальна площа цих ділянок становить 8,8 га. Дві з них, площею 1,6 і 2,8 га на територіях Березинської сільської (Миколаївський район) та Новороздільської міської рад, отримає ТОВ «НР Солар». Ділянки надаються для будівництва підземної кабельної лінії від сонячної електростанції «Південна» до Новороздільського заводу складних мінеральних добрив.

Інші дві ділянки з такою ж площею на території тих же рад отримає ТОВ «Солар грін тех». Тут будуватимуть кабельну лінію від електростанції «Північна» до того ж Новороздільського заводу.

Читайте також: У Винниках збудують комунальну сонячну електростанцію за майже 2 мільйони євро

Як пише видання «Наші гроші. Львів», обидві компанії пов’язані з братами Дубневичами. ТОВ «НР Солар» зареєстровано менше двох років тому, а його власником є Тарас Ковальчук. Йому також належить 50% ТОВ «Солар грін тех», решта 50% – Мар’янові Романишину. Останньому також належить ТОВ «Галінтерком», колишнім власником якого є Павло Дубневич.

Раніше власниками обох фірм були Роксолана Пиртко, донька Ярослава Дубневича і ТОВ «Ліг енергія», яка в свою чергу заснована латвійською компанією ТОВ «Балтінвест Холдінг» (75%) та Роксоланою Пиртко (25%).

Читайте також: НАБУ перевірить статки нардепа Богдана Дубневича

Загалом на Львівщині на сонячні електростанції, що будують пов’язані з народними депутатами Ярославом і Богданом Дубневичами фірми, виділено понад 100 гектарів землі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!