У Львові обирають нового директора Оперного театру. Перелік кандидатів. Доповнено

4528 0
11-го січня у Міністерстві культури оголосили конкурс на посаду генерального директора і художнього керівника Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Нового директора мають обрати не пізніше 11-го березня.
Фото: Yusypovych.com

Фото: Yusypovych.com

Список претендентів, які візьмуть участь у конкурсі, оприлюднили у Міністерстві культури України. На посаду керівника Львівського театру опери та балети ім. Соломії Крушельницької є сім кандидатів:

Вовкун Василь,
Драган Олександр,
Ковальчук Роман,
Лавренчук Євген,
Петрик Олег,
Щудло Орест,
Федик Олег.

«Усі зацікавлені особи протягом семи днів з дня оприлюднення відомостей про кандидатів (до 20.02.2017) можуть подавати пропозиції та зауваження щодо кандидатури на електронну пошту loginova@mincult.gov.ua (з позначкою «пропозиції та зауваження»), які будуть передані конкурсній комісії», – йдеться на сайті відомства.

Читайте також: Диригентка Оксана Линів: у Львові орендувати оперу для виступу може будь-хто

Нагадаємо, основними вимогами до кандидатів, окрім стандартних, є стаж роботи у сфері культури не менше трьох років, досвід роботи на керівних посадах в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності не менше трьох років. У проектах програми розвитку на 1 і на 5 років претенденти розроблятимуть детальний план заходів, їхнє фінансування та очікувані результати. 

Довідка Zaxid.net

Василь Вовкун народився у 1957 році у с. Мацошин на Львівщині. Працював актором у Чернівецькому українському музично-драматичному театрі ім. О.Кобилянської, у Київському театрі-студії «Будьмо!». З 1994 року - головний режисер - постановник Українського державного центру культурних ініціатив Міністерства культури України, засновник та художній керівник режисерської майстерні «Мистецьке агентство «Арт Велес». У 2006–2007 рр. - заступник голови Національної ради з питань культури й духовності при Президентові України. 2007-2010 – міністр культури. Зараз є художнім керівником Львівського театру опери та балету. Є постановником понад 325 культурно-мистецьких подій.

Олександр Драган народився у 1981 році в селі Трофанівка (Івано-Франківська область). У 2005 році закінчив Львівську державну музичну академію імені Миколи Лисенка за спеціальністю диригент хору. Був артистом хору та хормейстером у Львівському муніципальному чоловічому хорі «Гомін», диригентом в академічній заслуженій хоровій капелі України «Трембіта». З 2009 по сьогодні – генеральний директор Хмельницької обласної філармонії. З 2007 по 2009 роки був студентським мером Львова.

Роман Ковальчук є солістом Львівського оперного театру. Він народився у 1968 році у селі Бучина на Львівщині. Навчався у Львівській консерваторії. Працював артистом міманса спочатку в Київському театрі опери та балету, згодом — у Львові. З 2000 р. - соліст театру опери та балету у Львові.

Євген Лавренчук народився у 1982 році у Львові. У 2002 році заснував Польський театр в Москві, яким керував 12 років. Є співзасновником «Школи акторської майстерності та режисури». Наприкінці 2015 року залишив Росію. 9 серпня 2016 року отримав звання «Видатний Діяч Культури Держави Ізраїль».

Олег Петрик народився у 1977 році у Львові. Має чотири вищих освіти: юрист, педагог-репетитор, балетмейстер-постановник та фінансист. У Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької працює з 1995 року. Є президентом творчої спілки «Прем’єра», заступником завідувача кафедри, професором ЛНУ.

Орест Щудло народився у 1971 році у Львові. У 1989-1990 рр. обіймав посаду керівника гуртка вокально-інструментального ансамблю «Джерело» при Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини (Львів). З листопада 2011 року по даний час обіймає посади: директора БО «Представництва» ПАТ «Іскра», члена Правління ПАТ «Іскра», члена Наглядацької Ради Fabryka Żarówek HELIOS Sp. z o.o., м. Катовіце, Польща.

Олег Федик народився у Львові в 1974 році. Закінчив консерваторію ім. М. Лисенка по класу ударних, паралельно працював у оперній студії (1991-1996 рр.). У Львівський оперний театр прийшов у березні 1995 року. Службу в армії проходив у оркестрі штабу ПРИКВО. У театр повернувся у 1997, де досі працює артистом оркестру. Паралельно здобув фах «менеджмент Організацій». 3 травня 2014 р. став членом ГО «Рабів до раю не пускають».

Опублікувала Марічка Мишок
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!