Львівська опера планує зібрати гроші на ремонт музею Крушельницької

1457 0
Аукціон та благодійний концерт планують влаштувати у травні.
фото: stezhkamu.com

фото: stezhkamu.com

До 150-річчя з дня народження Соломії Крушельницької Львівська національна опера планує особливу подію – провести благодійний аукціон, кошти з якого підуть на відновлення музею всесвітньо відомої оперної співачки. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці Львівської опери.

Читайте також: На час локдауну Львівська опера безкоштовно покаже нові вистави онлайн

«Задля збереження помешкання Соломії Крушельницької у Львові, а саме – відновлення розписів стель та стін, Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької та Львівська національна опера організовують аукціон з продажу мистецьких робіт відомих художників», – йдеться у повідомленні.

Вторговані кошти підуть на реставраційні роботи у будинку співачки на вул. Крушельницької, 23, де тепер розташований музей.

Аукціон разом із благодійним концертом запланований на травень цього року. Його проведуть у Дзеркальній залі Львівської національної опери.

Читайте також: Люди «Твого міста». Галина крук про Львів, поезію та розмову з Богом

На теперішньому етапі відбувається збір мистецьких робіт відомих художників, їх картини стануть лотами аукціону «Дарунок для Соломії». Організатори запрошують митців та колекціонерів до вшанування Соломії Крушельницької через дарування художніх робіт. Першими, хто вже зголосився подарувати свої картини для аукціону, стали члени Товариства Шанувальників Мистецтв на чолі з Мечиславом Малавським.

Щонайменше 21 митець – видатні та заслужені художники, визнані в Україні, Польщі та країнах ЄС, зголосилися подарувати свої роботи та створити оригінальні полотна до ювілею славетної української співачки.

Нагадаємо, упродовж карантину у Львові двері театрів зачинені, однак Львівська національна опера пропонує глядачам переглянути найновіші постановки театру в онлайн-режимі. Йдеться про Феєрію «Коли цвіте папороть»«Лис Микита» та «Дон Жуан».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!