Львівська ОТГ та антирекорди за кількістю хворих на Covid-19. Відеопідсумки тижня

12684 0
Згадаймо, чим найбільше запам'ятався тиждень, що підходить до завершення.

У Львові та області знову не послабили карантин. Усьому виною рекордні 70 хворих на Covid-19 за добу 28 травня. Такі антирекорди пов’язані з більш вузькою вибіркою тих, кого тестували. Пояснюю: брали аналізи на дослідження лише в тих людей, які поступили в стаціонари міста та області за останні дні з ознаками коронавірусу. Якби таким чином тестували постійно, то, ймовірно, подібні цифри могли б бути і раніше.

Тепер про антирекорди. Станом на 26 травня на Львівщині на коронавірусну інфекцію захворіло 292 медиків. Понад тисячу хворих на Covid-19 у Львові. Майже 200 у Пустомитівському районі і майже сотня у Жовківському. Найменше людей з коронавірусом у Старо-Самбірському та Турківському районах.

Історичний момент: Львівську ОТГ нарешті затвердили. У складі 11-ти громад та майже 20-ма населеними пунктами, разом із суперечливими Винниками та Брюховичами. До Львівської ОТГ увійшло загалом 11 громад.

Тепер Львів набере нових адміністративних меж із цими населеними пунктами. А громади, які увійдуть в ОТГ, фактично втратять свій статус. У селах та містечках не обиратимуть депутатів місцевих рад і голів. Зате голосуватимуть за міського голову Львова, депутатів міської ради і свого старосту. Всі рішення, які раніше приймали на місцях, тепер погоджуватимуть виключно у Львівській міськраді.

Шлях до ОТГ був тернистий – чотири роки мешканці Сокільників, Винників і Брюховичів пікетували владу і у Львові, і в Києві. Хотіли власні ОТГ. Однак Кабмін дозволив це зробити лише Сокільникам.

Винниківський ринок та ринок «Підзамче» – для мільйонерів, за даним «Наших грошей», їх привласнила донька львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського Софія Максимець. Її фірма перереєструвала на себе ринки з комунальної у приватну власність.

Управління комунальної власності через це звернулося зі скаргою до Мін’юсту, а справою зацікавилась прокуратура. Суд наклав арешт на ринок «Підзамче».

А сам батько Григорій Козловський на сесії Львівської міськради, як справжній господар міста, розганяв муніципалів. Сутички виникли через те, що міський голова Андрій Садовий хотів, щоб під час сесії директори комунальних підприємств Львова розповіли депутатам, в якому жахливому фінансовому стані вони опинилися через карантин.

Сенсація замість етичних норм. Подробиці про знущання над жінкою під час допитів у поліції Кагарлика розповідали всі медіа цього тижня. Це дуже страшний випадок, в якому триває розслідування. Медіа мають про це розповідати, але деякі ЗМІ порушили етичні правила – опублікували ім’я та фото постраждалої жінки й її дитини. Окрім того, що вона натерпілась фізичної та моральної кривди, тепер її ще й впізнаватимуть на вулиці.

А ви знали чому у містах не рекомендують часто косити газони? Бо рослини поглинають пил та шкідливі речовини, що потенційно можуть утворювати смог, знижують температуру повітря. На косіння газонів з бюджету Львова виділяються чималі кошти, при цьому забруднюється навколишнє середовище. Яка є альтернатива – читайте у цьому матеріалі.

Хотіли на джазовий фестиваль у Львові і сумуєте за концертами? З наступного четверга і аж до неділі ми транслюватимемо онлайн на нашому сайті відео з концертів за минулі роки. Тільки уявіть: вечір у вашій квартирі разом з легендами джазу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!