Львівська ОВА наразі не планує вилучати авто у нетверезих водіїв на потреби ЗСУ

1421 0
Приміром, у Рівненській області на потреби ЗСУ у такий спосіб вилучили понад 230 автівок.

За два місяці у Львівській області склали понад 500 протоколів на нетверезих водіїв. Із їхньої вини трапилася 31 дорожньо-транспорна пригода, де травмувалося троє людей і одна – загинула. Через це колишній патрульний та активіст Pitbull Lviv Микола Ільчук спільно з 4 іншими громадськими організаціями Львівщини звернулись до голови ОДА 7 травня з проханням видати подібне розпорядження та наразі очікує відповіді. 

Як повідомив він у коментарі Tvoemisto.tv, у такий спосіб голову Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького закликають видати розпорядження, щоб прирівняти «п’яні» ДТП до диверсій, вилучати автомобілі в нетверезих водіїв на потреби Збройних Сил України, й, урешті, побороти цю проблему. 

Читайте також: П'яні за кермом не відступають. Чому посилення відповідальності не дало результату

«Хоча законодавство і дозволяє органам державної влади (військовим адміністраціям) у військовий час приймати радикальні рішення щодо боротьби з різного роду правопорушеннями через обмеження певних «прав» громадян, але далеко не всі керівники областей цим користаються», – каже він. 

Нині, за його словами, з’явилася справді радикальна можливість, принаймні, на час війни, коли «п’яні» ДТП можна прирівняти до диверсій. Приміром, у Рівненській області на потреби ЗСУ вже вилучили понад 230 автомобілів у водіїв, які керували у стані алкогольного сп'яніння.

«За рішенням голови обласної військової адміністрації, поліція в області може отримати повноваження вилучати на потреби ЗСУ чи ТрО транспортні засоби осіб, які керують в нетверезому стані або з ознаками алкогольного сп’яніння. Звісно, при цьому складаються усі необхідні документи, а автомобіль перед передачею певній військовій частині проходить оцінку експертом НДЕКЦ (чи іншим уповноваженим експертом). Цілком імовірно, що після завершення воєнного стану, автомобіль повертається власнику», – додає Микола Ільчук.

Читайте також: Майже диверсії, або Чому слід у п'яних водіїв вилучати авто на потреби ЗСУ

Натомість, як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі Львівської ОВА, поки що видавати такого розпорядження не планують.

Нагадаємо, що правом відбирати авто скористалися лише сім областей України – Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Полтавська, Рівненська та Тернопільська. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!