Львів'янам розповідатимуть про нову ІТ спеціальність. Де послухати?

2352 0
Пілотна в Україні бакалаврська ІТ програма «Інтернет речей» організовує день відкритих дверей. Відбудеться він 21 травня об 11:00 годині у головному корпусі НУ «ЛП».
фото: todossomosuno.com.mx

фото: todossomosuno.com.mx

На заході присутнім розкажуть про стипендії та переваги програми, зокрема – про професійній англійську та практику в ІТ компаніях.

Бакалаврат розроблений практиками із компаній Lviv IT Cluster і готує фахівців із прикладними знаннями задля практичного вивчення сфери. Програма готуватиме студентів із досвідом стажування в ІТ-компаніях, професійною англійською та майбутнім в ІТ-бізнесі.  Викладачі – ІТ професіонали, які самі розробляли нові предмети. Сама програма навчить студентів створювати «розумні речі» – пристрої, які з’єднуються з Інтернетом та виконують нові функції, як-от розумні холодильники чи автомобілі. Інтернет речей – це галузь, яку вважають рушієм IV індустріальної революції, що триває зараз.

Керівники найбільших ІТ компаній Львова також відвідають День відкритих дверей. Із абітурієнтами зустрінуться Андрій Павлів, СЕО і засновник компанії N-iX та голова Наглядової ради Lviv IT Cluster, і Тарас Кицмей, Президент корпорації SoftServe, Голова правління Асоціації «Інформаційні технології України». Експерти з ІТ компаній, які долучилися до створення програми, теж виступлять на події.

Читайте також: У львівському виші відкривають унікальний бакалаврат

Захід розкаже майбутнім студентам про особливості вступу та успіхи українських експертів зі сфери ІоТ. Абітурієнти довідаються про успішні розробки львівських компаній, зокрема про екран для електромобіля Tesla та діодний дисплей тощо. Учням розкажуть і про процес навчання – зокрема, про проходження практики в ІТ компаніях, прикладні предмети та стипендії.

«Інтернет речей – один із найважливіших ІТ трендів майбутнього, і вже за кілька років ми очікуємо 20 мільярдів розумних пристроїв. Ми хочемо, аби Львів готував фахівців, які змогли б вести цю галузь вперед і конкурували в світі, тому і долучилися до створення програми», – говорить CEO Lviv IT Cluster Степан Веселовський.

«Оновлення процесу навчання і запуск програми «Інтернет речей» усуває розрив між освітою і практичними потребами ринку. Ми вирішуємо головну освітню проблему і використовуємо потенціал та досвід ІТ-компаній, аби створити умови для реалізації новітніх ідей і проектів в Україні», – говорить Зеновій Верес, ініціатор програми, Solutions Architect у SoftServe та викладач НУ «Львівська Політехніка».

На абітурієнтів та всіх охочих чекають 21 травня за адресою: вул. Степана Бандери, 12, Головний корпус національного університету «Львівська Політехніка», ауд 217. Більше про програму – за посиланням. Щоб долучитися до Дня відкритих дверей, необхідно зареєструватися.

Нагадаємо, з вересня цього року у Львові на базі НУ «Львівська політехніка» стартує бакалаврська програма «Internet of Things», де студенти вивчатимуть взаємодію об'єктів (речей) між собою та з довкіллям часто без втручання людини. Пhо це інформують ініціатори створення навчальної програми.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!