Львівська прокуратура стала на захист пільговиків

3624 0
Прокуратура оскаржила рішення виконкому Львівської міської ради про обмеження на безкоштовний проїзд для пільгових категорій. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Як зазначили у відомстві, це рішення обмежує конституційні права пільгових категорій громадян на проїзд у міському автотранспорті.

Йдеться про рішення №115 «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті», прийняте виконавчим комітетом Львівської міської ради 10 березня 2015 року.

Як відомо, зазначеним рішенням встановлено обмеження дії посвідчень на безоплатний проїзд пільговим категоріям громадян міським автомобільним транспортом, відтак скористатись своїм конституційним правом на такий проїзд вони можуть лише з 10:00 до 16:00.

Читайте також: У Львові вимагають повернути пільги на проїзд людям з інвалідністю

З огляду на те, що рішення виконкому прийнято з порушенням вимог ч.2 ст.19 Конституції України та обмежує права громадян, прокуратура м. Львова 13 березня  до Львівського окружного адміністративного суду заявила позов про визнання вищевказаного рішення ЛМР протиправним та його скасування, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, незважаючи на обмеження безкоштовного проїзду пільговиків в пікові години в міському транспорті, перевізники переконані: переглянути ціну на проїзд все одно доведеться


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!