Львівська прокуратура вимагає розірвати договір оренди 423,2 кв. м у Палаці мистецтв

2062 0
Палац мистецтв уклав договір оренди на 18 тис. грн на місяць при тому, що інший учасник пропонував орендувати його за 120 тис. грн на місяць.
Фото: Читомо

Фото: Читомо

Львівська прокуратура через суд вимагає розірвати договір оренди на 423,2 кв. м у Львівському палаці мистецтв. Про це повідомила головна прокурока області Ірина Діденко.

Читайте також: У Львівському палаці мистецтв замінили систему опалення. Фото

Вона зазначає, що палац мистецтв уклав договір оренди на 18 тис. грн на місяць при тому, що інший учасник пропонував орендувати його за 120 тис. грн на місяць.

«Вважаємо таку ціну необґрунтовано заниженою, а конкурс проведений із завідомо виписаними під одного з учасників умовами, тому просимо суд визнати не дійсними його результати та договір оренди», – каже Ірина Діденко.

Договір оренди з ТОВ «Львівські події», що є власником нічних клубів Malevich Rafinad та «Білий кролик», уклали ще 26 січня. Тоді в коментарі Tvoemisto.tv директор Палацу мистецтв Юрій Візняк розповів, що «Львівські події» погодилися проводити спільно з палацом культурно-мистецькі заходи. Окрім того, в угоді окремим пунктом зазначено й про безкоштовне надання приміщення для «Форуму видавців».

«Ми вказали, що інвестор має закласти цю суму в ремонти. А також, що орендна плата становитиме не менше 50 тисяч гривень на місяць. Тобто за рік це 600 тисяч гривень. В угоді також передбачена одноразова допомога в сумі 500 тис. гривень, яка нам вкрай необхідна. Ми виходили з господарської складової», – пояснив він.

Читайте також: На захист Палацу мистецтв. Що каже про його перебудову автор проєкту

Договір був розрахований на 2 роки і 11 місяців. ТОВ «Львівські події» зареєстрували за 3 місяці до конкурсу. При цьому передбачене законом оголошення про намір здати комунальне майно в оренду опублікували не у системі Prozorro, де його б побачили усі зацікавлені, а у тижневику «За вільну Україну плюс».

Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Віктор Кусий, жодного документа від прокуратури, чи то позовної заяви, чи то листа, в управління не надходило.

«Коли отримаємо відповідні документи, ознайомимося з їхньою аргументацією, то будемо вивчати і давати цьому свою оцінку. У час, коли, ми укладали доровір оренди, то запитань від прокуратури Львівської області не було», – каже він.

За даними YouControl, ТзОВ «Львівські події» належить львів’янам Зіновію Заранському та Павлу Шерстюку, які володіють нічними клубами Malevich, Rafinad People та стрип-клубом White Rabbit у Львові.

Вибір переможцем ТОВ «Львівські події», яке запропонувало лише 18 тис. грн/міс., члени конкурсної комісії обґрунтували тим, що дві інші компанії не виконали однієї з умов конкурсу і не уклали договір про співпрацю з Львівським палацом мистецтв про щорічну сплату 480 тис. грн благодійного внеску.

«Зараз я такої інформації не маю, буду з’ясовувати. У разі будь-якого рішення суду, будемо його виконувати, навіть не так ми, як управління майном спільної комунальної власності ЛОР», – розповів сьогодні Tvoemisto.tv Юрій Візняк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!