Львівська прокуратура затримала трьох осіб за розтрату грошей державного підприємства

1752 0
Злочинці отримали передоплату за поставку зерна пшениці ІІ класу, які перевели у готівку та привласнили.
Фото: variat.com.ua

Фото: variat.com.ua

У Львові затримали трьох членів злочинного угрупування, які привласнили майже 5 млн гривень державного підприємства. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Львівської області.

Читайте також: На Львівщині арештували озброєного священика російської церкви

Злочинці діяли групою, у складі якої перебували директор підприємства та його заступник, а також комерційний директор. Правоохоронці з’ясували, що впродовж 2016 року, всупереч умовам договору купівлі-продажу із державним ПАТ «Аграрний фонд» (засновником та власником якого є Кабінет Міністрів України), злочинці привласнили майже 5 млн грн, які отримали як передоплату за поставку зерна пшениці ІІ класу. Надалі злочинці ухилились від виконання договірних зобов’язань, відчужили свої частки у статутному фонді, вийшли із складу засновників ТзОВ та змінили назву і адресу реєстрації підприємства, сфальсифікувавши документи.

Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv у прес-службі прокуратури, про підозру двом мешканцям Львівщини та одному мешканцю Волині повідомили 10 січня. Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Наразі вони цілодобово перебуватимуть під домашнім арештом.

Читайте також: Прокуратура на Львівщині почала розслідування проти облавтодору через смертельну аварію

За вчинення інкримінованих кримінальних правопорушень злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 12 років із конфіскацією майна. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!