Львівська школярка отримала дві нагороди на міжнародному конкурсі в США

8363 1
За свої досягнення львів’янка отримала цінні грошові призи та підтримку при вступі у виш від короля Саудівської Аравії.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

Учениця Львівського НВК «Школа І ступеня – гімназія» 16-річна Соломія Леньо отримала дві нагороди на одному із найпрестижніших міжнародних конкурсів для підлітків-винахідників Intel ISEF у США, пише Zaxid.net.

На конкурсі в Америці вона представила свій винахід, що називається «Нейромережева система виявлення та дослідження патологій серцево-судинної системи».

«Це модель штучного інтелекту, яка аналізує електрокардіограму, і на основі цього аналізу ставить пацієнту діагноз при захворюванні. Таким чином програма полегшує роботу медиків, бо вони отримують готовий аналіз, і їм залишається перевірити його. Ця розробка буде корисною для нерозвинених країн, де медицина перебуває на дуже низькому рівні», – розповіла Соломія Леньо.

Читайте також: Школа лицарів. Як бійці вчать львівських школярів рятувати життя

Дівчина отримала дві нагороди у категорії Translational Medical Science: від Української малої академії наук під егідою ЮНЕСКО і від короля Саудівської Аравії Абдулазіза аль Сауда та його фонду Mawhiba's. Крім цього, Абдулазіз аль Сауд подарував Соломії Леньо медаль та пообіцяв сприяти при вступі у виш. Наразі вона збирається подавати документи на факультет комп’ютерних наук Українського католицького університету.

Читайте також: Батьки, лікарі, школа. хто несе відповідальність за здоров’я школярів

Під час конкурсу Соломія Леньо отримала кілька цінних порад від фахівців стосовно вдосконалення свого винаходу, відтак найближчим часом його доопрацьовуватиме. У подальшому вона планує перевести свою розробку у мобільний додаток, за допомогою якого пацієнт або лікар в екстремальних умовах зможе отримати швидкий аналіз електрокардіограми.

Загалом команда українських школярів-науковців виборола 5 нагород.

Фото: Дениса Білки

 


Читайте також:
23 Травня, 2018 20:36
Факт Молодець!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!