Львівська школярка візьме участь у міжнародній науковій олімпіаді в Америці

1828 0
Софія Петришин розробила прилад, що перетворює цифровий текст на шрифт Брайля.
Фото: прес-служба ЛМР

Фото: прес-служба ЛМР

Львівська школярка Софія Петришин візьме участь у Міжнародному конкурсі наукових та мистецьких проектів GENIUS Olympiad 2018. Він відбудеться впродовж 11-16 червня у місті Освего, штат Нью-Йорк, США. Про це йдеться в повідомлені прес-служби ЛМР.

У конкурсі вона представлятиме свій прилад, що перетворює цифровий текст на шрифт Брайля. Раніше вона вже здобула перше місце в секції «Комп’ютерні науки» у Києві на конкурсі Intel ISEF Ukraine, а пізніше брала участь в обласному конкурсі МАН. Також пройшла на міжнародну конференцію науковців ICYS у Сербії.

Читайте також: Тести – погибель для освіти. Найкращий вчитель України про те, як навчати дітей

Олімпіада «Genius» – щорічна міжнародна університетська олімпіада, яка заснована Oswego State University of New York (SUNY) і традиційно проводиться у другій половині червня для випускників шкіл за сприянням The Terra Science and Education Foundation. Олімпіада складається з декількох етапів і виявляє не лише талановитих і успішних учнів, але і надає можливість молоді з різних країн поділитися своїм першим науковим досвідом.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!