Львівська «швидка» отримала 10 нових автомобілів

2317 0
Автомобілі Ford закупили ще навесні, але через бюрократичні процедури доставили лише тепер.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 10 автомобілів марки Ford. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Читайте також: «Обріжте мені нігті». Що заважає розвиватись швидкій допомозі Львова

Салон автомобілів оснащений ношами, дефібрилятором, обладнанням для ін’єкцій та вливань, кисневими балонами, пристроями для іммобілізації, апаратом штучної вентиляції легень, оксиметром тощо.

«Автомобілі вкрай необхідні. Проте ми маємо нестачу у водіях. Зараз є понад 140 вакансій водіїв. Робота важка, напружена, відповідальна, однак недооцінена. За ініціативи облдержадміністрації, рішенням обласної ради з резервного фонду профінансовано 30 млн грн на цільові доплати працівникам екстреної медичної допомоги», – розповіла директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

За словами директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ярослава Пилипця, нині залишається потреба ще у 60-70 автомобілях «швидкої».

Сім отриманих автомобілів залишать у Львові, а решту скерують у райони: у Миколаїв, Буськ та Новояворівськ. Також Центр медицини катастроф отримав ще одну машину – від одного з благодійних фондів. Ця машина працюватиме у Львові на підстанції №2 на вул. Пилипа Орлика.

Читайте також: Дефібрилятори в людних місцях та нові автомобілі. Як зміниться швидка допомога в Україні

Нагадаємо, у квітні Центр екстреної медицини та медицини катастроф закупив 10 автомобілів швидкої класу «В» за кошти обласного бюджету. Один автомобіль коштує близько 2 млн гривень. Вони мали виїхати на роботу ще у червні, втім через бюрократичні процедури їх випуск на лінію затягнувся.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!