Львівська турфірма відреагувала на аварію свого автобуса в Польщі

5936 0
Офіційний коментар турфірма опублікувала увечері 19 серпня – через два дні після аварії.
фото: PAP/Darek Delmanowicz

фото: PAP/Darek Delmanowicz

Львівська турфірма «Аккорд-тур» увечері 19 серпня опублікувала на своєму сайті офіційний коментар щодо аварії її автобуса в Польщі, що сталася пізно ввечері 17 серпня.

У турфірмі запевняють, що відразу після аварії її представники «вжили у терміновому порядку усіх максимально можливих заходів по наданню допомоги постраждалим». Зокрема, у коментарі вказано, що турфірма викликала всі відповідні служби, усім туристам надали медичну допомогу, поінформували органи поліції та відповідні служби в Україні.

«Ми перебуваємо на постійному зв’язку з Консулом України в місті Люблін, з правоохоронними органами Республіки Польща, лікувальними закладами, де розміщені туристи, службами МЗС, а також відповідними страховими компаніями. На даний час туристам надається уся необхідна медична та правова допомога силами та коштом відповідних служб, у тому числі за наш кошт», – йдеться в повідомленні.

Також у турфірмі висловили співчуття родинам трьох загиблих у ДТП туристів. Згідно з повідомленням, їхній представник перебуває зараз у Польщі, а в офісі фірми створено робочу групу з допомоги постраждалим. Станом на неділю, 19 серпня, вісім осіб уже повернулися до України. У турфірмі запевняють, що оплатять дорогу додому та за необхідності готель у Львові всім туристам.

За детальнішою інформацією родини постраждалих можуть звертатися за телефонами:

  • гаряча лінія МЗС – 044 238 16 57
  • гаряча лінія посольства – +48 784 138 555
  • «Аккорд-тур» – 032 232 83 83 або 068 134 14 18

Нагадаємо, 17 серпня 0 22:10 автобус із туристами зі Львова злетів з траси поблизу Лещави-Долішньої, що в гміні Бірча Перемишльського повіту в Підкарпатському воєводстві Польщі, та перекинувся кілька разів. Унаслідок аварії загинули троє громадян України – дві жінки у віці 30 та 31 року і один чоловік. 38 осіб перебувають у лікарнях із травмами різного стану тяжкості, у тому числі 10 дітей. За попердньою інформацією, водій автобуса перевищив допустиму швидкість. Прокуратура в Перемишлі висунула йому звинувачення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!