Львівська вчителька, яка цитувала Гітлера, подала в суд на міську раду і школу

3187 0
У судовому позові вона вимагає визнати наказ про її звільнення незаконним.
Фото: сайт ВО "Свобода"

Фото: сайт ВО "Свобода"

Звільнена за допис у соцмережі про Адольфа Гітлера вчителька історії львівської школи №100 Мар’яна Батюк подала позов до суду на школу та департамент гуманітарної політики Львівської міськради, повідомляє Zaxid.net.

У позовній заяві Мар’яни Батюк зазначено, що вона вимагає скасувати наказ директора школи №100 про її звільнення «за вчинення аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи» та поновити її на посаді заступника директора з питань виховної роботи з 25 квітня.

Також вона вимагає виплатити їй середню заробітну плату за час вимушеного прогулу. Шевченківський районний суд Львова уже прийняв цю позовну заяву та призначив слухання на 25 червня.

Наразі Мар’яна Батюк, яка також є депутаткою Львівської міськради не коментувала своє рішення. Вона змінила номер телефону через те, що отримує анонімні погрози у приватних повідомленнях. Також вона видалила свою сторінку у Facebook.

Читайте також: Львівським учителям пропонують взяти участь «нобелівській премії» для освітян

Нагадаємо, що учителька історії львівської школи №100, яка також була заступницею директора з виховної роботи та депутаткою ЛМР від ВО «Свобода» Мар’яна Батюк, поширила на своїй сторінці у Facebook посилання з привітанням Гітлера з Днем народження, що супроводжувався цитатою «Великий чоловік, як не крути…». Крім цього, вона навела цитати із книги Гітлера.

Повідомлення на сторінці Мар’яни Батюк з’явилося вранці, 20 квітня, а вже за годину його видалили. Пізніше на своїй сторіці вона повідомила, що її сторінку, вочевидь, зламали, і вона нічого подібного не писала. Через п’ять днів її звільнили зі школи. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що у львівських школах не можуть працювали люди, котрі прославляють Гітлера чи Сталіна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!