Львівська залізниця переплатить понад мільйон гривень за проводи

3600 0
ПАТ «Львівська залізниця» замовила проводи та кабелі в київського ТОВ «Еней» 32, яке підозрюють в розкраданні державних грошей.
фото: flashontimenews.com

фото: flashontimenews.com

Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» 14 квітня замовила у київського ТОВ «Еней» 32 найменування кабелів та проводів на загальну суму 14,81 млн грн. Про це повідомляє lviv.nashigroshi.org.

Участь в аукціоні взяли дві фірми – переможець ТОВ «Еней» та ТОВ «Техелектропром». Спочатку пропозиції двох фірм відрізнялись лише на 0,14%, і залишались незмінними протягом усіх етапів аукціону. Інформацію про аукціон взято з сайту публічних закупівель Prozorro.

Це вже не перший випадок конкурування обидвох фірм на торгах «Львівської залізниці». 10-го квітня «Львівська залізниця» уклала договір на поставку силових кабелів семи моделей на загальну суму 2,63 млн грн. Вартість замовленої у фірми продукції виявилась вищою за ринкову.

Цього разу у Львівській залізниці переплатили за кабелі та проводи 1,25 млн грн. Цінова різниця у деяких найменуваннях зі списку:

Власником ТОВ «Еней» від березня 2016 року є Володимир Котляр, а керівником – Сергій Кондратенко.

Фірма є фігурантом розслідування Генеральної прокуратури України: 5 серпня 2016 року ГПУ порушила кримінальне провадження №12016000000000350 за фактом заволодіння службовими особами ТОВ «Еней» та Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» державними коштами на суму 4,3 млн грн.

Йдеться про підробку документів на торгах «Центру забезпечення виробництва» про закупку кабелів вартістю 23,8 млн. грн.

Власником ТОВ «Техелектропром» є Ігор Жабюк, а керівником – Микола Єгорцов. Микола Єгорцов, разом з Вікторією Трачук, володіють ТОВ «ТЕП-Україна», яке спеціалізується на виробництві кабелів.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!