Політична реклама

Львівська залізниця цьогоріч експлуатує на третину менше вагонів ніж у попередні роки

1166 0
Упродовж першого півріччя 2013 року з інвентарного парку пасажирських вагонів Львівської залізниці, згідно з технічними рішеннями і з урахуванням закінчення терміну експлуатації, виключено 20 вагонів.

За останні 10 років парк Львівської магістралі зменшився на 190 пасажирських вагонів, - повідомляє прес-центр Львівської залізниці. На сьогодні пасажирські перевезення здійснюються в умовах гострої нестачі коштів та зношеності пасажирських вагонів локомотивної тяги.

Нині в приписному парку залізниці є 1039 пасажирських вагонів. 59,5% (618 одиниць) відпрацювали встановлений заводом-виробником ресурс (28 років), із них лише 14,4% (150 одиницям) проведено капітально-відновлювальний ремонт і продовжено термін експлуатації до 41 року.

Інші вагони повинні бути списані, але після проведення технічного діагностування та відповідного планового ремонту, вагони курсують в поїздах.

Частка вагонів віком від 10 до 20 років складає лише 1,5 % (16 вагонів), а до 10 років – 3,7% (38 вагонів). Відтак, значна кількість вагонів в приписному парку – застарілої конструкції, технічно зношені.

До того ж, у порівнянні з новим сучасним рухомим складом, наявні вагони мають низьку економічність, високу енерговитратність, не відповідають сучасним вимогам комфорту, якості і сервісу.

Максимальна кількість вагонів, які залізниця задіє в поїздах у 2013 році – 643, а це значно менше, ніж у попередні роки: у 2011 році задіяно 949 вагонів, а в 2012 – 832.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!