Львівське сміття: ЛОДА погрожує повернути повноваження на вивіз ТПВ місту

2145 0
Голова ЛОДА Олег Синютка хоче й надалі вивозити сміття на вулицю Північну.
Фото: прес-служба ЛОДА

Фото: прес-служба ЛОДА

У вівторок, 4 вересня, під час апаратної наради голова Олег Синютка заявив, що через закриття станції перевантаження сміття на вул. Північній у Львові обласна адміністрація поверне місту назад функції на вивезення сміття.

«Я не розумію, чому влада міста прийняла рішення закрити станцію перевантаження сміття. Мотивація, що там щось буде заважати не сприймається, тому що перевізник і департамент житлового комунального господарства там все повністю очистили. Підготуйте, будь ласка, офіційне звернення на міського голову. Якщо не вирішиться ситуація із блокуванням станції, то ми передамо міській владі функції з вивозу твердих побутових відходів зі Львова», – цитує Олега Синютку видання Zaxid.net.

Читайте також: Яким буде перший сміттєпереробний завод у Львові. Візуалізація

Пізніше міський голова Львова Андрій Садовий відреагував на заявив голови ЛОДА та заявив, що місто не дозволить вивозити сміття на майданчик, що розташований поблизу аеропорту.

«Є лист Служби безпеки України, який чітко і однозначно говорить про недопустимість використовування станції для перевантаження. Є десятки листів від летовища. Якщо би не цей випадок з аварійною посадкою літака, коли причиною були птахи, думаю, була б інша логістика. Хто зараз на себе візьме відповідальність? Нехай обласна адміністрація звертається офіційно, що вона вважає, що це не є проблема, нехай СБУ відкликає свого листа», – заявив Андрій Садовий.

Так сміттєперевантажувальна станція виглядала влітку.

Він також додав, що місто Львів щодня платить ЛОДА за вивезення сміття 1 млн гривень, а обласна адміністрація досі не змогла створити регіональний полігон ТПВ, на який з державного бюджету виділили 50 млн гривень.

«Місто готове це профінансувати, але ділянку ми не можемо знайти в межах міста. За два роки жодної реальної пропозиції ми не отримали, з документами, з усіма погодженнями», – зазначив Андрій Садовий.

Читайте також: Як правильно сортувати сміття вдома

Нагадаємо, на початку місяця на в’їзді до перевантажувальної станції на вулиці Північній встановили шлагбаум. Додамо, що перевантажувальна станція розташована неподалік львівського аеропорту. 31 липня літак зі Львова здійснив у Києві екстрену посадку, оскільки в один із його двигунів потрапили птахи, яких приваблює сміття на Північній. Схожа ситуація також сталась із пасажирами рейсу Львів — Неаполь італійської авіакомпанії Ernest Аirlines. Тоді на території перевантажувальної станції встановили пристрої для відлякування птахів.

Прибрати сміття з перевантажувальної станції на вулиці Північній мали ще до кінця липня минулого року. Потім на це дали ще місяць. У вересні Назарій Романчук повідомляв Tvoemisto.tv, що станцію очистять до середини місяця. На початку серпня в ЛОДА повідомили, що вивезуть всі відходи впродовж 10 днів. У серпні цього року виконавчий комітет Львівської міської ради зобов’язав ЛОДА прибрати сміття до 1 вересня заборонив функціонування цієї ділянки як сміттєзвалища. За період прибирання звідси вивезли понад 10 тисяч тон сміття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!