Львівське сміття не будуть вивозити на очисні споруди «Львівводоканалу»

2479 2
Нині у Львові немає проблем зі сміттям. Усі побутові відходи вивозять з міста на сміттєзвалища, що знаходяться на території Львівської області. Про це учора, 6 червня, під час брифінгу розповіла голова Сихівської РА, заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк.

«На сьогоднішній день, ми не будемо здійснювати сортування сміття на очисних спорудах («Львівводокалу»). Також не йде мова про те, що там вивантажуватимемо сміття. Якщо у Львівській області буде проблема з тим, щоб вивозити сміття, лише тоді, можливо, ми будемо завозити туди сміття малогабаритними автівками. Там його перевантажуватимуть у великогабаритні машини і будуть вивозити за межі Львівської області», - розповіла Ірина Маруняк.

Зокрема, вона додала, що сьогодні з міста вивозять сміття й перезавантаження контейнерів немає.

Щодо Грибовицького сміттєзвалища, то Ірина Маруняк стверджує, що нині завершились аварійні роботи з облаштування дамби з інфільтратами. Небезпеки її прориву немає. Також на полігоні припинені пошукові роботи, оскільки існує небезпека зсуву.

Нагадаємо, на сміттєзвалищі біля Львова шукають парцівника ЛКП «Збиранка», який разом із іншими трьома рятувальниками опинився під завалами сміття 30 травня.

Читайте також: Львів візьме 40 млн євро кредиту, щоб навести лад зі сміттям

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
19 Жовтня, 2016 17:21
dima Не знаєте, що робити із сміттєзвалищами? Комплексний підхід до вирішення проблеми сміття:
[***]s://[***].youtube.com/watch?v=sqo8KtbygIA&feature=youtu.be
1 Липня, 2016 10:52
axabnrg Сміття та поводження з твердими побутовими відходами – проблема багатьох населених пунктів. Вирішити питання можна тільки об'єднавши зусилля декількох громад. Як саме можна успішно реалізувати подібний проект за моделлю DESPRO можна дізнатися на їх сайті тут:
[***]://despro.org.ua/detsentral%D1%96zovan%D1%96-poslugi/povodzhennya-z-pobutovimi-v-dkhodami/
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!