Львівське видавництво видає збірку оповідань Олега Сенцова, написаних в ув’язненні

1723 0
Це вже друга книга Олега Сенцова, яка вийде у «Видавництві Старого Лева».
Фото: Видавництво Старого Лева

Фото: Видавництво Старого Лева

«Видавництво Старого Лева» видає книгу оповідань «Маркетер», написаних Олегом Сенцовим в ув’язненні. 

Читайте також: Made in Lviv. Як видавництво зі Львова «захопило» 26 країн світу

«Олег ніби робить ревізію свого життя, згадує свою юність і часи формування характеру, становлення себе як особистості. Ці оповідання дуже біографічні, а поза життям самого героя оповідань постає непривабливо сувора доба на зламі двох суспільних ладів, на зламі цінностей», – каже головна редакторка видавництва Мар’яна Савка.

Раніше «Видавництво Старого Лева» видало збірку «Жизня», оповідання з якої Олег Сенцов написав близько 10 років тому. Натомість тексти для «Маркетера» – це проза, яка з’явилася вже під час  ув’язнення.

«Це друга частина автобіографічної трилогії, в якій Олег повертається у своє студентське минуле, і знову йому вдається написати не лише про себе, а й про всіх нас, хто жив і шукав себе в той час. Неможливо насправді уявити, як можна творити в колонії, але писання для Олега сьогодні є великою підтримкою», – говорить виконавча директорка Українського ПЕН Тетяна Терен.

У збірці «Маркетер» Олег Сенцов розповідає здебільшого про свої студентські роки: іспити, будні в гуртожитку і на квартирах, нестримні веселощі, безгрошів’я. Переклад українською мовою зробив Олег Осока, поданий поруч із оригіналом. Оформили збірку Оксана Йориш та Назар Гайдучик.

Читайте також: Львівське видавництво потрапило у топ-3 українського рейтингу за накладом книжок

Олег Сенцов — український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст. Лауреат Премії Сахарова «За свободу думки» та Національної премії України імені Тараса Шевченка. Після анексії Криму Росією, в травні 2014 року його затримали російські силовики. Згодом його засудили до 20 років ув’язнення з відбуванням покарання у колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!