Львівські активісти пікетують Офіс президента за відставку Віконського

1830 0
Серед основних вимог також – провести службове розслідування щодо перевищення службових повноважень поліцейськими.
фото: пресслужба ЛОР

фото: пресслужба ЛОР

Депутати Львівської обласної ради разом із місцевими активістами протестують у Києві під стінами Міністерства внутрішніх справ та Офісу Президента. Про це повідомляє пресслужба ЛОР.

Читайте також: У поліції спростовують інформацію про смерть активіста під час сутичок

Вони вимагають належного реагування на події, які сталися Соснівці на Львівщині, коли місцеві блокували вагони з російським вугіллям, натомість поліція силою розігнала протест. У ЛОР дії поліції засудили.

Серед основних вимог також – провести службове розслідування щодо перевищення службових повноважень поліцейськими та на час розслідування відсторонити керівника Нацполіції Львівщини Василя Віконського.

Додамо, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти пікетувальників у Соснівці, хоча і ЛОДА і ЛОР засудили дії правоохоронців. Крім цього, деякі поліцейські у день сутичок були без ознакування, через що у поліції пообіцяли провести службове розслідування. Водночас Василь Віконський підтвердив, що наказ про застосування сили у Соснівці віддав він особисто.

Читайте також: У Львові скасували сесію міськради через пікет стоматологів

Нагадаємо, що Василя Віконського призначили керівником обласної поліції Львівщини 4 вересня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!