Львівські аудитори заявили про непродуктивні витрати у Палаці Хоткевича

2150 0
Частину витрат – 1,7 млн грн – становлять видатки на оплату праці.
фото: Wikimapia

фото: Wikimapia

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели державний фінансовий аудит та ревізію діяльності Палацу культури імені Гната Хоткевича за періоді з 1 вересня 2016 по 30 вересня 2019. Про це повідомляє пресслужба офісу.

У Палаці виявили непродуктивні витрати на суму понад 2 млн грн, упущені вигоди на суму майже 1,4 млн грн, завищення в обліку дебіторської заборгованості на 136,9 тис. грн та низку фінансових порушень, що призвели до втрат – 827,5 тис. гривень. Матеріали ревізії передали у Львівську місцеву прокуратуру №2.

Читайте також: У Львові створять сучасну муніципальну галерею мистецтв. Доповнено

Частину непродуктивних витрат – 1,7 млн грн – становлять видатки на оплату праці. Зокрема без затвердження уповноваженого органу в штат Палацу взяли працівників, посади яких не були передбачені штатними нормативами. Також, кажуть аудитори, у Палаці виявили  незаконні видатки 406,4 тис. грн на оплату праці та відрядження працівників.

Окрім цього, як повідомляють аудитори, Положення про преміювання працівників Палацу затвердили з порушеннями норм чинного законодавства, а у 2017-2018 необґрунтовано завищили потребу в коштах на теплопостачання, які потім спрямували на виплату премій працівникам.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv чинна керівниця Палацу імені Гната Хоткевича Олександра Онишкевич, на Західний офіс Держаудитслужби вже подали заяву до суду, оскільки, за її словами, є багато спірних питань. Окрім цього, вона зайняла посаду директорки Палацу лише в червні 2019 року. Сьогодні, 20 січня, має відбутися судове засідання.

Водночас на сторінці Палацу у Фейсбук зазначають, що акт ревізії з боку закладу підписали із зауваженнями, оскільки зі значною частиною виявлених недоліків Палац імені Гната Хоткевича не погоджується. Разом з тим на адресу Палацу скерували лист-вимогу «Про усунення недоліків та порушень за наслідками ревізії» від 27 грудня та розпорядження від про зупинення операцій з бюджетними коштами, які сьогодні оскаржують в суді.

«16 січня 2020 року, отримавши судову повістку у справі № 380/338/20, Західний офіс Держаутитслужби в той же день розмістив на власній інтернет-сторінці повідомлення про порушення. При цьому в повідомленні містяться недостовірні дані, які містять розбіжності з тими, що викладені в акті ревізії. Також контролюючий орган надав власну суб’єктивну оцінку керівництву Палацу на предмет законності його дій та ефективності прийняття управлінських рішень в період, за який проводили ревізію», – йдеться в повідомленні. 

Такі дії Західного офісу Держаудитслужби, на переконання працівників Палацу, мають на меті тиснути з боку громадськості не тільки на його тепершінє керівництво, а й перешкоджати об’єктивному та неупередженому судовому розгляду справи.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!