Львівські бабаки сьогодні не віщуватимуть прихід весни

4709 0
Через велику кількість снігу бабаки досі перебувають у сплячці
фото: Катерина Москалюк

фото: Катерина Москалюк

У Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі цього року бабаки не віщуватимуть прихід весни на Стрітення.

Як зазначає директор центру Ігор Антахович, у зв’язку із аномальними погодними умовами, великою кількістю снігу та морозами, цього року бабаки досі перебувають у сплячці.

«Прогноз за бабаками на Стрітення роблять тому, що в природі вони на Стрітення вперше з’являються на поверхню з нори. Я думаю, що і в природі цього року однозначно на Стрітення бабаки не піднялись із нори і не показувались на поверхню, тому що дуже високі сніги і холоди», – розповів Ігор Антахович.

Натомість інші тварини-мешканці еколого-натуралістичного центру навіщували ранню весну, якої слід чекати після 15 березня. 

«Учора ми спостерігали, як тукують фазани та павичі до своїх самок – вони однозначно відчувають швидкий прихід весни. Ще одна відома прикмета на Стрітення – якщо зранку курка не нап'ється води з калюжі, то значить, що весна буде ранньою. Тобто ми маємо хороший прогноз, але треба розуміти, що рання весна – це все одно не раніш як за чотири тижні від сьогодні, тобто після 15 березня», – розповів директор еколого-натуралістичного центру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!