Львівські чиновники спробують боротися з ожеледицею з допомогою кавової гущі

1398 0
У мерії кажуть, що такий метод використали у Великій Британії.
Фото: Golapravda-blog

Фото: Golapravda-blog

У парку «700-річчя Львова» планують використати кавову гущу для боротьби із ожеледицею. Таку ініціативу запропонувала радниця міського голови Львова Ірина Оршак, повідомляє пресслужба мерії.

Читайте також: Львів'яни можуть стежити, як працює снігоприбиральна техніка у місті. Фото, відео

У міськраді кажуть, що шукають екологічні альтернативи для боротьби з ожеледицею через зауваження містян до піскосуміші, яка потім залишається на весняний та літній періоди.

«Ми дізнались, що у Великій Британії пробували кавовою гущею боротись із ожеледицею, але це не є практикою масового характеру. Точково деякі міста пробують боротись у себе з ожеледицею таким чином. Кавова гуща має абразивні властивості, а після пресу фактично є майже сухою. Крім того, під дією сонця вона поглинає в себе тепло, не відбиваючи, а поглинаючи промені. За рахунок цього вона також бореться з ожеледицею», – пояснила таке рішення Ірина Оршак. 

У міськраді хочуть залучити до цього мережу кав’ярень, яка погодиться надавати кавову гущу безкоштовно. 

Читайте також: Скільки коштуватиме Львову альтернатива піскосуміші

Наразі цей пілотний проєкт вирішили розпочати на території парків. Пізніше двірники просто зметуть кавову гущу, коли розтопиться сніг, туди, де у парку є зелена рослинність. 

Додамо, що у центрі Львова використовують реагенти (флорид кальцію), які не залишають фактично видимого сліду, а у центральних частинах технічну сіль і піскосуміш на підйомах та спусках. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!