Львівські депутати підтримали петицію про розмороження проекту метро у Львові

6918 0
Автор петиції вважає, що метро дасть змогу швидко дістатися від центру Львова до Винників Брюховичів, Рудного та Сокільників.
Фото: krakownanowo.pl

Фото: krakownanowo.pl

Депутати ЛМР під час пленарного засідання сьогодні, 11 липня підтримали петицію про розмороження проекту метро у Львові. За відповідну ухвалу проголосували 35 депутатів.

Читайте також: Міськрада Львова не підтримала петицію про заборону хресних процесій у центрі Львова

За словами автора петиції Василя Лозового, вже за 10 років метро зможе значно покращити транспорту ситуацію у Львові. Зокрема це дасть змогу швидко дістатися від центру Львова до Винників Брюховичів, Рудного та Сокільників. Водночас він додав, що розташовувати станції у радіусі одного кілометра до Ратуші не можна. Також він вважає, що метро не можна прокладати під проспектом Свободи. За його словами, розмороження проекту метро стосується як підземної так і наземної частини Львова.

Додамо, що ідею підземного трамвая у Львові почали реалізовувати наприкінці 1980-х років. Метро мало пролягати через центр Львова та сполучати Підзамче, район Снопківської, Сахарова та Наукової.

Читайте також: Львів'яни вимагають прибрати парковку біля «Гранд готелю»

Першу вентиляційну шахту почали зводити біля палацу Потоцьких, що спричинило пошкодження довколишніх будівель. Після цього реалізацію проекту зупинили. Чинний генеральний план відновлення метро не передбачає, як і Інтегрована концепція розвитку, яку презентують у Львові восени. Нинішні тенденції містопланування передбачають пріоритет електричного наземного громадського транспорту.

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!