Львівські депутати пропонують розділити область на 160 громад

2247 0
У вівторок, 7 липня, на черговій сесії Львівської облради депутати підтримали проект Перспективного плану формування спроможних територіальних громад Львівщини. За рішення про схвалення проекту проголосували 60 обранців.
фото: www.photoukraine.com

фото: www.photoukraine.com

За словами голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, цей документ є першим кроком до формування сильних громад. «Ми всі прекрасно усвідомлюємо, що в подальшому до Перспективного плану все рівно вноситимуть зміни. Тому він не вказує, що може бути лише так і більше ніяк. Але таким чином ми даємо можливість рухатись вперед громадам, які прийняли рішення про об’єднання. А тим, які ще дискутують з цього приводу, змогу остаточно вирішити, як для них буде краще», - зазначив він.

Читайте також: Децентралізація по-львівськи: як це буде

Зазначимо, що відповідно до рішення обласної ради Львівська ОДА подасть проект Перспективного плану на погодження до Кабінету Міністрів України. Проект передбачає створення 160-ти спроможних громад, інформує прес-служба ЛОДА.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!