Політична реклама

Львівські депутати скасували тарифи на квартплату

1240 0
Учора, 20 жовтня, депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про скасування рішення виконавчого комітету від 31.05.2011 № 561 (зі змінами)», якою скасували тариф на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення у Львові. За проголосувало 63 депутати.

 

Попри заяви Садового, що, скасувавши це рішення у Львові буде нульовий тариф на квартплату і, аби затвердити новий, потрібно буде чекати чотири місяці, депутати таки проголосували за скасування.

Депутати переконані, що в дію вступить попередній тариф, однак начальник юридичного управління ЛМР Г. Пайонкевич спростувала це, заявивши, що рада не в змозі відновлювати рішення виконкому.

Нагадаємо, депутати Львівської міської ради 29 вересня на сесії скасували рішення виконкому ЛМР, якими затверджувалися тарифи на квартплату. Про це 30 вересня повідомив кореспондент ЗІКу.

Відповідний проект ухвали ініціювала фракція ВО «Свободи». Нові тарифи на квартплату були встановлені у червні цього року. Як пояснив у коментарі журналістам «свободівець» Любомир Мельничук, відповідно до цього рішення квартплата збільшувалася на 20-30%.

За його словами, це підняття тарифів було неприпустиме. Окрім цього, він вважає, що були сфальсифіковані громадські слухання, протоколи яких свідчать, що львів’яни 100% погодили підняття тарифів. «Нові договори на утримання будинків та прибудинкових територій було укладено з порушенням процедури, оскільки, відповідно до положення, за яким було організовано громадські слухання щодо погодження запропонованих чиновниками договорів, явка мешканців будинку була необов’язковою. Проте, для вилучення з переліку послуг певних пунктів необхідна стовідсоткова явка мешканців. Недопустимо позбавляти мешканців можливості відмовитися від послуг, котрі ніколи не надавали ЖЕКи і не надають, бо навіть не мають на це ліцензій», – пояснив «свободівець» Любомир Мельничук.

За його словами, скасувавши це рішення, в дію вступають тарифи, які діяли до цього.

Джерело: Зік

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!